Tjekliste til Automatisk opdatering af WordPress

5. september, 2009

Nu er det på tide at få opdateret vores WordPress versioner igen for en sikkerheds skyld. (se evt. Lorelles indlæg)

Jeg har før beskrevet hvordan du kommer godt og sikkert igennem en manuel opdatering i denne guide, men i dag skal det handle om den automatiske opdatering:

Hvis du vælger ikke at følge den her tjekliste risikerer du at opleve nogle af de samme problemer, som jeg har set opstå i mit arbejde og som tjeklisten er udarbejdet for at undgå.

Tjekliste for automatisk opdatering af WordPress:

 1. Tag backup af databasen. (klares på 2 minutter med det her plugin)
 2. Slå alle plugins fra.
 3. Opdater alle plugins.
 4. Opgrader WordPress Automatisk (ditdomæne.dk/wp-admin/update-core.php)
 5. Genaktiver plugins (vælg “Aktive for nylig” og aktiver dem alle sammen)
 6. Dobbelttjek at alle de brugte plugins faktisk er aktive igen (tjek specielt All in One SEO-pluginet)
 7. Tjek at dit website virker som det skal.

Det er det hele. Resten af den her artikel er kun for de særligt nysgerrige. 🙂

Korte noter og erfaringer:

 • Hvis automatisk opdatering ikke virker så prøv at køre den med dette plugin aktivt. Hvis det stadig ikke virker, så må du nok enten skifte webhotel eller følge tjeklisten for manuel opdatering
 • Det er vigtigt at slå alle plugins fra inden vi går i gang af to grunde: Dels er det hurtigere og sikrere at opdatere plugins som er inaktive og dels er opdateringen af selve wordpress mindre hukommelseskrævende når alle plugins er inaktive, hvilket betyder forskellen på succes og omstart, hvis man fx har sit webhotel hos One.com som i skrivende stund tildeler deres kunder lige i underkanten af den nødvendige hukommelse.
 • Hvis plugins ikke er opdaterede inden de genaktiveres i en ny version WordPress, kan det betyde at hjemmesiden ikke fungerer. Det kan selvsagt også ske hvis et plugin endnu ikke er udkommet i en opdateret version. Hvis den slags sker må du lige prøve dig frem med at slå plugins fra indtil det du finder synderen.
 • Du kan komme ud for fejlmeddelelser om manglende læse/skrive adgang til mapper i forbindelse med automatisk opdatering. Den slags kan ofte løses en gang for alle ved at du logger ind via ftp og opretter de mapper der mangler og tildeler den nødvendige adgang.
 • Når automatisk opdatering slet ikke virker skyldes det typisk opsætningen af dit webhotel, hvor fx php safe mode står forkert. (i skrivende stund er det fx sådan hos surftown)

Hvad er dine erfaringer? Hvis noget skal strammes eller tilføjes listen, hører jeg rigtigt gerne fra dig! 🙂

Hvis du oplever problemer med automatisk opdatering af WordPress er du velkommen til at skrive her i kommentaren, og hvis du vil være mere sikker på hurtig hjælp kan jeg varmt anbefale det danske WordPress forum på http://wordpress.dk/forum/

 

Nyhedsbrev ikke-pop-up

Du er velkommen til at tilmelde dig nyhedsbrevet, selvom vi har valgt ikke at lave en pop-up.
Men du skal vide, at det er et simpelt nyhedsbrev. Det er ren tekst. Det er kort. Og det er i bund og grund bare emails, som fortæller dig om nye indlæg her på bloggen.
Hvis du er med på den, så tag eventuelt chancen og tilmeld dig hér.

Gemt under Opdatering, Sikkerhed 19 kommentarer

19 kommentarer

Kasper 5. september, 2009:

Hej Anders!

Jeg har inden for de sidste par uger opdateret en række blogs (automatisk) på surftown-domæner. De voldte ingen problemer.

Dog var et par domæner, der havde været udsat for muslisme hackere midt i august, sat med andre write-permissions. Hvis det blev rettet, var der ingen problemer.

Alt godt & go’ weekend!

Kasper

Saugstrup 5. september, 2009:

Hej Kasper

Godt nyt at det virker på Surftown! Hvilken type webhotel kører du på der? Kan du tjekke om safe mode er on eller off? http://us.php.net/phpinfo

Saugstrup 5. september, 2009:

Så er Matt Mullenweg endda kommet på banen med en opfordring til opdatering sådan en højhellig lørdag:
http://wordpress.org/development/2009/09/keep-wordpress-secure/

Noget kunne tyde på at der er sket en del angreb på de ældre installationer de sidste dage. Vi må hellere få opdateret, venner!

Kasper 6. september, 2009:

Hej Anders!

Min personlige blog (http://bergholt.net/gastronomi) kører på Linux Advanced. Safe mode er on.

Derudover har jeg opdateret en par wp-installationer, fra 2.7.1 frem, på linux starter.

Fortsat go’ weekend!

Kasper

Potter 6. september, 2009:

Hej Anders.

Jeg har stadig WordPress installeringer på Surftown. Dem der er installeret via deres Oneclick kan opdateres automatisk. Og de har Safe Mode on 😉

Frank Hellerup Madsen 6. september, 2009:

Over de seneste par dage har jeg netop fået taget mig sammen og fået opdateret de sidste af mine WP-installationer.

På Surftown oplevede jeg det dybt mærkværdige, at jeg kunne få lov til at opdatere nogle af mine installationer automatisk, mens andre fik safe-mode fejl og måtte installeres på den gammeldags facon.

Alle på samme hotel og med samme tidligere WP-version. Spooky.

Saugstrup 7. september, 2009:

Måske er det slet ikke safe mode som først antaget der giver/gav surftown de udfordringer med automatiske opdateringer af plugins og wordpress.

Ib, er du sikker på at forklaringen er at det er de installationer, der er foretaget med one click, som det fungerer for (kan du afsløre hvordan du evt ved det?)

Frank, passer dine erfaringer med teorien om one click installationer?

Frank Hellerup Madsen 7. september, 2009:

Jeg er ked af at gøre mit til at mudre billedet, men ingen af mine installationer er one-click.

David Lerche 7. september, 2009:

Hej Saugstrup.

Jeg arbejder for Surftown og vil gerne hjælpe lidt med at afklare mystikken omkring WordPress og Surftowns webhoteller.

Problematikken med Safemode, består i at mapper og filer der oprettes gennem PHP, efterfølgende ikke kan modificeres, da ejerskabet står til httpd, hvilket gør at PHP efterfølgende ikke har rettigheder til at anvende disse mapper og filer.

WordPress kan dog gennemføre en opdatering gennem FTP. WordPress gør dette ved at logge på dit webhotel med dit FTPbrugernavn og FTPkodeord og derigennem lægger filerne ind i de respektive foldere, herefter kan den køre opdateringerne, da filer og mapper har korrekt ejerskab.

Det eneste der skal til, er at indtaste dit domæne hvor du kører wordpress på, dit FTPbrugernavn samt kodeord, når du gennemfører din første update.

Det næste du skal være opmærksom på, er at wp’s tmp folder skal være skrivebar, rettigheder m.m. er dog sat korrekt op, hvis man anvender vores 1-click-toolbox installation.

Vi kommer meget snart med en guide til hvordan man sætter sit WP op, hvis man installerer den selv, hos Surftown.

Torben Lundsgaard 7. september, 2009:

Hej David

Har du et hurtigt tip til hvad man gør hvis man ikke har brugt 1-click-toolbox.

David Lerche 7. september, 2009:

Det nemmeste vil være at installere en 1-click-toolbox version og tjekke configfilerne, en af forskellene er bl.a at vi angiver et temp dir, hvor vi har sat 757 rettigheder på, som ligger i selve installationsmappen:
define(‘WP_TEMP_DIR’, ABSPATH.’tmp/’);

Det mener jeg ikke standardversionen gør.

Saugstrup 7. september, 2009:

Hej David

Jeg sætter virkelig pris på at du og dermed surftown tager jer tid til at deltage her og hjælpe til med opklaringen og løsningen af problemet.

Der er i den grad brug for endnu en god webhost til WordPress på det danske marked i den nogenlunde billige prisklasse, og jeg håber at I er ved at få helt styr på WordPress delen, så I kan få min og andres varme anbefaling som WordPress host.

Frank Hellerup Madsen 7. september, 2009:

Hej David,

Hatten af for, at du på Surftowns vegne deltager i dialogen om opdatering af WordPress.
Det har i høj grad været jeres achilleshæl i forhold til at hoste WordPress, så det er lækkert, at I nu hjælper på det område.

Jeg glæder mig til at læse jeres guide, så jeg kan blive klogere på, hvad der er forskelligt ved de par installationer, hvor jeg fortsat render ind i safe-mode-fejl.

Strategen 8. september, 2009:

God gennemgang – den fik jeg virkelig noget ud af – pas nu på du ikke gør dig selv arbejdsløs 🙂

Saugstrup 9. september, 2009:

Ja Karsten, men det mærkelige er at det har den modsatte effekt at give viden væk. Man får mere (læs meget!) travlt 🙂 Men det kender du vist også til? 🙂

Duftladen 8. oktober, 2009:

Kanon – Det virker på mine blogs hos Surftown

David Lerche 9. oktober, 2009:

Som tidligere lovet, har Surftown nu fået lavet en række artikler omkring WordPress, bla. hvordan man selv kan installere WordPress m.m.

Se dem alle her:
http://surftown.dk/support/results/wordpress

Vi regner med at komme med flere artikler løbende.

David Lerche 19. januar, 2011:

Til dem af jer som ikke har set det endnu, så har vi i Surftown forbedret webhotellerne yderligere, ved at vi nu kører med Safe_Mode OFF på alle webservere som kører PHP5.
Ud over dette har vi også øget memory limit til 128mb.

Så nu skulle der vist ikke være flere ting der forhindre jer i at køre WordPress 🙂

God fornøjelse.
Se evt. http://blog.surftown.dk/nyheder/massiv-opgradering-af-dit-webhotel/

Jan 10. juni, 2014:

Jeg har problemer med automatisk opdatering, hver gang jeg bruger dansk version af WordPress sætter tegnsæt til utf-8 og har også forsøgt at ændre /upload til 777 intet hjælper og smider jeg den engelske på er der ingen problemer…

Skriv en kommentar

Email offentliggøres ikke.