Søgeordsanalyse

19. august, 2013

Mit navn er Jonathan, og jeg har fået denne store ære at skrive et gæsteindlæg her på Anders’ blog. Jeg studerer til daglig Cand.Polit på Københavns Universitet. Men på trods af det, må jeg sige, at min primære tid bruges på mine forskellige projekter, primært Affiliate Marketing. Jeg fungerer dog også som SEO konsulent for visse kunder. Vil du høre mere om mig, kan du følge mig på min personlige blog.

Søgeordsanalyse er en vital ting ift. søgemaskineoptimering, og det er noget af det første som man skal være opmærksomhed på mht. søgemaskineoptimering. Søgeordsanalyse går i alt sin enkelhed ud på at finde relevante søgeord for din hjemmeside, som din målgruppe benytter; altså finde de søgeord som har størst potentielle for dig og din hjemmeside. Og her er det vigtigt, at du har fokus på ordet “relevante”. For finder du ikke relevante søgeord, vil alt dit senere arbejde med søgemaskineoptimering kunne være spildt.

For mange misforstår ofte dette, og finder de søgeord som der er flest søgninger på. Og det er nødvendigvis ikke altid dette rigtig at gøre – for det handler ikke altid om at få mange besøgende til din hjemmeside, men at få de rigtige besøgende til din hjemmeside, som vil foretage konverteringer på din hjemmeside. Og dette kan ikke understreges nok.

Der er dog tilfælde, hvor trafikken spiller den vigtigste rolle, fx hvis du blot har reklamer på din hjemmeside, og mange besøgende er direkte korreleret med højere profit. Men skal brugerne foretage en anden konvertering, som fx køb, leads mv. er det vigtigt, at det ikke kun er antal søgninger du kigger på, men i ligeså høj grad relevansen.

Og selvom du måske tror det, kan du ikke på forhånd vide hvilke søgeord og sætninger som din målgruppe benytter. Og derfor vil du uden en reel søgeordsanalyse kunne risikere, at din hjemmeside kun er synlig for en lille del af de kunder, som du vil i kontakt med (eller for den helt forkerte målgruppe i værste fald). Sammenlign det med at sælge dameundertøj i en elektronik forretning – du vil simpelthen være det forkerte sted.

Samtidig er søgeordsanalyse en fantastisk måde at finde på ideer til artikler/sider. Det viden du får fra søgeordsanalysen er nemlig en guldgrube af informationer. Med den information kan du finde artikel/side emner, som du egentlig ikke havde tænkt på, hvis ikke du havde lavet din søgeordsanalyse.

Det skal lige siges, at Nikolaj Mogensen udgav et whitepaper om søgeordsanalyse her for nogle måneder siden og Ib Potter udgav et podcast om det her forleden. Af respekt til dem, skal det siges, at jeg hverken har læst eller hørt noget af det materiale. Derfor er der ikke hentet noget inspiration fra dem, og denne guide er derfor helt min egen personlige og praktiske tilgang til søgeordsanalyse.

Eksklusiv bonus: Download gratismit “On-Page SEO – trin for trin” værktøj, hvis du vil igang med On-Page SEO på en nem og overskuelig måde.

I denne guide vil følgende emner blive gennemgået:

3 typer af søgeord

Inden vi går i gang med at finde dine søgeord, er det vigtigt, at du forstår søgeordets struktur. Det vil gøre det nemmere for dig at finde dine søgeord. Kender du allerede til dette, kan du sagtens springe dette over og gå videre ned til søgeordsanalysen. Jeg har valgt at dele søgeordet op i 3 typer, hhv.

The head

Ved The head skal der forstås en hoveddel af en given søgning. Det er det ord som brugeren søger efter, og som resten af søgeordene er relateret til. Lad os tage eksemplet “Internet telia”. Her er “Internet” The head, da det primært er det som brugeren søger information om.

The modifier

Ved The modifier skal der forstås et udtryk, som kan udskiftes med andre ord for at ændre et enkelt aspekt af søgeordets betydning. Det vil i modsætning til Head ikke ændre typen af søgningen. Fx vil “Telia” være The modifier i en søgning efter “internet Telia”. Ved at skifte Telia ud med Telenor vil du udskifte en enkelt aspekt af søgeordets betydning, men du vil ikke ændre på typen, da det stadig er internet, som brugeren er interesseret i. Søgeord som er The modifier vil typisk være: lokationer, brands, stilarter og lignende.

The tail

Ved The tail forstås et udtryk som tilføjer noget information til The head, uden egentlig at lave en fundamental ændring af brugerens søgning. I eksemplet “internet telia bedste abonnement” vil “bedste abonnement” være The tail. Det ændrer ikke fundamentalt på betydningen, da det stadig er internet fra Telia som vi er interesseret i, men det giver den ekstra information, at det skal være det bedste abonnement fra Telia. Også er “internet” altså stadig The head og “telia” er The modifier. Et udtryk som indeholder alle typer af søgeord (eller kun The head og The tail) kaldes også for et Long tail keyword.

Hvorfor er dette vigtigt?

Nu spørger du sikkert, hvorfor dette er vigtigt? Jo, det er det af den simple grund, at det ofte ikke er den bedste løsning at vælge et søgeord, som kun indeholder The head (fx “internet”). Det er der flere grunde til, bl.a.:

1. Der er ofte større konkurrence på søgeord som kun indeholder The head ift. til et søgeord som både indeholder The head, The modifier og evt. The tail (jf. nedenstående billed; data hentet fra Moz.com). Der er mange der gerne vil ranke højt på et søgeord som “Internet”, og er du derfor en mindre hjemmeside uden de store ressourcer vil du muligvis aldrig kunne komme i toppen på det søgeord, så det vil være spild af ressourcer (og evt. penge) at prøve.

Keyword Difficulty Søgeordsanalyse

2. Et søgeord som indeholder The head og The modifier eller alle 3 typer søgeord, vil (ofte) have en højere konverteringsrate end søgeord der kun indeholder The head. En søgning efter fx “fluebinding kamasan b170” vil være mere specifik end en søgning efter fx “fiskegrej”.

Og der vil være større chance for at brugeren foretager en konvertering på din hjemmeside (givet du sælger en “fluebinding kamasan b170”), hvis brugeren har fundet din hjemmeside via en søgning på “fluebinding kamasan b170” – end hvis han/hun finder din hjemmeside på søgeordet “fiskegrej”. Fiskegrej er en meget omfattende søgning og det kan være, at du overhovedet ikke har det produkt som brugeren søger efter, eller brugeren søger noget helt andet ifm. fiskegrej (fx fiskegrejets historie eller lignende).

3. Et søgeord kun med The head er sjældent det søgeord som egentlig giver dig mest relativt (ikke altid absolut) trafik. Eksemplet nedenunder er for hjemmesiden Findkollegie.dk og viser, at søgeordet “Word Gratis” (kombination af The head og The modifier) har en højere CTR end “Kollegie” (The head)  (det skal lige siges, at deres gennemsnitlige position i SERP er den samme).

Det er den netop, da søgningen “word gratis” er mere specifik og at artiklen netop tilbyder det der søges efter, ift. søgeordet “kollegie”, hvor brugeren måske søger noget helt andet (fx kollegiers historie eller lignende).

CTR - The Head The Modifier

Det er derfor vigtigt, at du ikke kun går efter søgeordet, hvor der kun er The head, men en mere varieret sammensætning af søgeordstyperne.

Find dine søgeord

Når, nu er vi blevet færdig med alt den beskrivelse, og det er nu blevet tid til at finde de relevante søgeord. Men inden vi gør det, skal du helst have en bruger på Moz.com. Har du ikke det, kan du gratis prøve det i 75 dage via dette tilbud (eller de normale 30 dage). Du skal have en bruger der, da vi skal bruge deres værktøj Keyword Difficulty til at vurdere et søgeords konkurrence.

Man kan også gøre det manuelt i SERP via et browser tool som fx SEOquake. Men det tag simpelthen for lang tid, hvis man skal undersøge mange søgeord. Du skal derudover også downloade dette regneark. Det skal dog siges, at Simon Grevang har gjort opmærksom på, at denne skabelon ikke virker så godt i ældre Excel programmer – så det skal du være opmærksom på. Nu er det blevet tid til, at vi skal have fundet en masse søgeord.

Brainstorming af søgeord

Det første trin du skal foretage dig er at lave en brainstorming over søgeord, som du mener generelt dækker den side/indlæg, hvor du skal finde søgeord til. Find et papir og en blyant frem, og skriv søgeordene ned på dit papir. Det skal primært være søgeord kun indeholdende med The head. Her er der nogle gode råd, som du evt. kan bruge.

  • Skriv de første ord du kommer i tanke om, når du tænker på din hjemmeside.
  • Gå ind på dine konkurrenters hjemmesider, og se hvilke ord de bruger på deres hjemmeside.
  • Sæt dig selv i din kundes situation – hvad vil du søge efter, hvis du skulle besøge en hjemmeside med dit indhold?
  • Spørg dine venner/familie om hvad de vil søge på søgemaskinerne, hvis de skulle finde en hjemmeside med dit indhold. Sælger du fx kasketter, så spørg dem om hvad de vil søge efter, hvis de skulle finde en webshop der solgte kasketter.

Nu er det tid til at udvide disse søgeord, og der findes mange forskellige tools til dette. Jeg anbefaler, at du finder 3-4 tools som du bedst kan lide og bruger dem. Jeg vil kort komme ind på mine 4 ynglings tool, og hvordan jeg bruger dem.

Google Keyword Planner

Selvom de fleste nok kender den, kan man ikke komme uden om klassikeren Google Søgeordsværktøj (som nu er erstattet af Google Keyword Planner). Det er godt tool til både at få et overblik over, hvor mange søgninger (approksimativt; det viser aldrig det helt rigtige antal søgninger) som et keyword har om måneden og søgeordsidéer.

I dette tilfælde skal vi kun bruge det til søgeordsidéer, vi skal senere bruge antallet er søgninger. Det smarte ved dette tool er, at du både kan indsætte ord/udtryk, men (endnu smartere) også andre hjemmesider, så du kan analysere hvilke søgeord de anvender. Du kan også vælge specifikke produktkategorier, som fx computerserver osv., hvis det er det du sælger. Du skal være logget ind på din AdWords bruger for at kunne bruge det. På forsiden skal du vælge den øverste mulighed (altså “Søg efter søgeords- og annoncegruppeidéer).

Søgeordsplanlægning

Herefter indtaster du søgeordene/URL-adressen/produktkategori.

Google Keyword Planner

Efter du har indtastet dine søgeord/website/produktkategori vil du komme videre til en ny side, hvor du skal trykke på “Søgeordsidéer”. Se herefter om der er nogle søgeord som du kan bruge til din givne side. Hav som sagt ikke fokus på antal søgninger, men blot, om du kan finde nogle relevante søgeord.

Og hav slet ikke fokus på konkurrencen, da den i visse tilfælde er uretvisende (den viser hvor meget konkurrence der er ved at have AdWords annoncer på det givne søgeord, og det er ikke altid, at den er i lig med hvor meget konkurrence der er på søgeordet mht. SEO). Når du har fundet et relevant søgeord, så trykker du ude til højre for det (jf. nedenstående billede).

Søgeord Keyword Planner

Når du har fundet alle dine relevante søgeord, skulle de gerne alle sammen være ovre i højre sidebar under “Din plan”. Tryk herefter på det lille download ikon.

Download søgeord

Og vælg “Excel-CSV”.

Download Excel CSV

Når du har downloadet filen, kopierer du kun søgeordene over i det Excel ark, som du hentede i starten, så det kommer til at se ud ligesom på nedenstående billede (det er nogle tilfældige søgeord jeg har taget).

Søgeord GSV Excel

SEMrush

Ligesom du med Google’s værktøj kan analysere dine konkurrenter, kan du det samme med SEMrush. Med SEMrush (aff. link) kan du nemlig indsætte dine konkurrenters URL-adresse og så vil du få vist hvilke søgeord, som dine konkurrenter approksimativt får mest trafik på. Så start med at indsætte en af dine konkurrenters URL-adresse i søgefeltet uden www. og tryk på Search (i dette tilfælde bruger jeg bare min blog som eksempel).

SEMrush

Gå herefter ned på siden og tryk på Organic keywords.

Organisk søgeord

Her vil du så kunne se hvilke søgeord, som ifølge SEMrushs estimat giver din konkurrent mest trafik. Og på den måde får du en bunke af relevante søgeord, som du kan bruge til din hjemmeside. Du skal være opmærksom på, at har du “kun” oprettet dig som gratis bruger, kan du kun se de 10 søgeord som ifølge SEMrush giver hjemmesiden mest trafik. Ønsker du at se alle søgeordene, bliver du nødt til at købe et abonnement hos SEMrush.

Søgeord

Vil du eksportere søgeordene (til fx en XLS fil) kræver det et betalende abonnement. Har du et betalende abonnement og ønsker at eksportere søgeordene, skal du bare trykke på Export og herefter vælge din foretrukne eksport fil.

Eksporter søgeord

Har du ikke et betalende abonnement, må du bare manuelt indtaste de søgeord du finder interessante i dit Excel ark.

Ubersuggest

Et andet fremragende tool er Ubersuggest. Her skal du tilføje de søgeord som du fandt oppe i brainstormingen i søgefeltet. Husk at angive den til det land du bruger (i vores eksempel “Danish”).

Find søgeord med Ubersuggest

Tryk på “Suggest”, også vil søgeordsforslagene dukke op. Gå de forskellige forslag igennem, og når du ser et søgeord som du mener, kunne være relevant, skal du trykke på den grønne plus knap.

Ubbersuggest Søgeordsideer

Herefter vil de søgeord som du har trykket på, dukke op over i højre sidebar. Billedet nedenunder er bare eksempler på tilfældige søgeord.

Ubbersuggest Mine søgeordsideer

Tryk herefter på “Get” og kopier søgeordene over i Excel arket.

Soolve

Soolve indsamler de forskellige ‘suggestion’ fra de forskellige søgemaskiner – fx Google, Bing, Yahoo mv. – så når du indtaster et søgeord, vil de forskellige suggestions fra de forskellige søgeord dukke op.

Soolve

Her kan du være heldig at finde nogle udmærkede søgeord, som du kan bruge. Det skal dog siges, at det fungerer bedst med engelske ord. Finder du nogle relevante søgeord, så indsæt dem i regnearket.

Andre tools

Der findes som sagt et hav af andre tools/metoder, som du også kan bruge til at finde relevante søgeord med. Fælles for mange af dem er, at de (desværre) fungerer bedst på engelsk eller overhovedet ikke fungerer på andre sprog end engelsk. Men der er stadig nogle af dem, som du kan bruge med danske ord. Men find som sagt dine 3-4 ynglings tools. Og husk også at bruge dine sunde fornuft ud over disse tool.

Google Trends

Du skal være opmærksom på, at visse søgeord også kan være sæsonpræget (dvs. at der er forskel i antal søgninger afhængig af hvilken tid på året som det er). Derfor kan det også være en god ide, at lige tjekke dine vigtigste søgeord i Google Trends.

Google Trends

På den måde kan du få en god fornemmelse af hvornår der er størst efterspørgsel efter det givne søgeord (husk at indstille den til det rigtige land og tidsperiode). På samme måde kan du også se om dit søgeord bliver mere/mindre populær over en given periode, hvilket også kan være en brugbar information at vide. Fx kan du på nedenstående billede se, at søgninger efter “Justin Bieber” var meget populære i August denne sommer i Danmark.

Google Trends - Justin Bieber

Men ser du, at en søgning på en af dine keyword bare falder og faldet i løbet af årene, er det signal på, at efterspørgslen ikke er så høj efter det længere og er noget, som du bliver nødt til at tage højde for i din søgeordsanalyse.

Læs også mit indlæg til med 3 metoder til, hvordan du specifikt finder long tail keywords. Eller ønsker du flere idéer til, hvordan du kan finde søgeord, så se Mads’ glimerende indlæg her.

Månedlige søgninger

Nu burde du have fået samlet en hel del relevante søgeord, enten via de ovenstående 4 tools eller andre keyword tools. Nu skal vi have fundet ud af hvor mange (approksimativt) antal månedlige søgninger der er på de forskellige søgeord vha. Google Keyword Planner. Tag dine søgeord fra regnearket og indsæt dem i søgefeltet.

Månedlige søgninger

Og tryk igen på “Søgeordsidéer”. Tryk herefter ovre på Download idéer > Excel-CSV >Download. Du skal være opmærksom på, at Google Keyword Planner kun viser eksakte søgninger, derfor skal du ikke slå det til, som du fx skulle i Google Keyword Tool.

Søgeord Download Excel

Herefter skal du kopiere tallene fra “Avg. monthly searches” over i “GSV – Lokal” (står for “Google Søgeordsværktøj – Lokal”). Vær opmærksom på, at der er i Excel arket også er Google’s egen søgeordsidéer. Så du skal kun tage tallene fra de søgeord, som du har indtastet.

Excel Månedlige besøgende

Så det kommer til at se således ud.

GSV Lokal

Keyword Difficulty

Nu er det blevet tid til, at du skal bruge din Moz.com bruger – nemlig til deres tool Keyword Difficulty, som kræver en Pro bruger. Keyword Difficulty vurderer ‘sværheden’ for at ranke for et givet søgeord ud fra forskellige parametre, fx hvor mange sider der er indekseret for det søgte ord, autoriteten (kvalitet og kvantitet af indgående links) for de højeste ranket hjemmesider ved det søgte ord mv.

Og det giver en god indikation af konkurrencen på det givne søgeord. Som så mange andre tools virker det bedst på engelsk søgeord, så husk at være lidt kritisk, når du bruger det. Viser den, at der er lav konkurrence på et søgeord hvor du er ret sikker på, at der er høj konkurrence, så kan tool’et muligvis godt vise forkert information. Men det giver stadig en god indikation.

Kopier alle dine søgeord fra regnearket og indsæt dem i søgefeltet (du kan maks. tage 20 søgeord af gangen). Og husk at indstille landet til det rigtige (i vores eksempel “Denmark”).

Keyword Difficulty

Når den er færdig med analysen, indtaster du dine nye søgeord og kører rapporten engang til. Og sådan bliver du ved indtil alle søgeordene er indtastet. Det bliver nu lidt bøvlet at få informationerne over i dit Excel ark, så har du kun indtastet ca. 10-20 søgeord eller lignende, vil jeg anbefale, at du blot manuelt indtaster informationerne over i Excel arket – men er der flere søgeord, er der her en metode til at eksportere dem.

Når du har indtastet alle søgeordene, går du tilbage til startsiden for Keyword Difficulty. Her kan du se alle de søgninger som du har fundet, og her har man mulighed for at eksportere dem – så gør det. Det kan du gøre øverst til højre.

Eksporter Keyword Difficulty

Nu skulle du gerne få et Excel ark der ser ud ligesom dette.

Keyword Excel

Du har som sagt alle de søgeord som du har søgt efter i Keyword Difficulty i dette Excel ark. De øverste felter er de søgeord du lige har søgt efter i Keyword Difficulty, så du kan med fordel slette resten af søgeordene nedenunder, som du ikke skal bruge (marker dem og tryk Delete).

For at sikre, at det er ud for de rigtige ord vi bruger data – sorterer vi lige denne række og vores anden række i det Excel ark, du downloade i starten, efter alfabetisk rækkefølge. Det gør du ved at markere ordene, og tryk på “Sorter og filtrer” og herefter “Sorter fra A til Å”.

Sorter søgeord i Excel

Husk også at gøre dette i dit andet Excel ark. Som du kan se, står den information vi skal bruge (fx 0,72) inde i samme felt, som resten af teksten. Så det skal vi have i ét felt. Derfor skal du markere alle dine søgeord og derefter bruge funktionen “Tekst til kolonner” (du finder den oppe under “Data”).

Tekster til kolonner - Excel

Herefter kommer der et pop-up vindue, sørg for at du har afkrydset “Afgrænset” og herefter trykker du på Næste”.

Afgrænset

Ved næste vindue afkrydser du “Komma” og trykker på “Udfør”.

Komma

Nu skulle du gerne have det decimal tal som vi skal bruge, i sit eget felt.

Score - Keyword Difficulty

Men som du kan se på ovenstående billede bruges der punktum i decimaltallet. Det skal vi have ændret til komma. Så marker derfor alle decimaltallene og tryk på “Find og vælg” oppe i højre hjørne og herefter på “Erstat…”.

Erstat i Excel

Nu vil der dukke et pop-up vindue frem, hvor du i det øverste felt (Søg efter) skriver “.” (uden anførselstegn) og i feltet nedenunder (Erstat med) skriver du “,” (igen uden anførselstegn). Og herefter trykker du på “Erstat alle”.

komma til punktum Excel

Så skulle punktummet gerne være erstatter med kommaer. Herefter kopierer vi det over i vores oprindelige Excel ark under “Moz – Keyword Difficulty”. Nu skulle den automatisk vise de søgeord med meget konkurrence som røde felter, mens de søgeord hvor der er lidt konkurrence bliver vist med grøn farve, og de mellempræget søgeord med en gul farve.

Søgeord konkurrence Excel

Nu kan du så sortere de forskellige søgeord, efter hvor mange månedlige søgninger der er (jf. ovenstående metode mht. sortering).

Keyword Søgninger Difficulty

Og på den måde kan du hurtigt analysere hvilke søgeord, som du skal satse efter. Af ovenstående billede kan vi hurtigt analysere, at hhv. “SEO tips”, “SEO guide” og “marketing online” ikke er nogle søgeord, som vi skal satse efter, da konkurrencen er meget høj og de har lave antal søgninger. Her vil søgeord som “SEO kursus” og “SEO tekster” (og måske en af de øverste, hvis man mener, at man kan få en placering på en af de søgeord) være bedre at gå efter.

Det skal lige siges endnu engang, at disse søgeord er helt tilfældige og vi forestiller os i dette eksempel, at alle søgeordene vil være relevante for os. Du vil selvfølgelig ende op med langt flere søgeord end de 11 på ovenstående billede (gerne hundrede; og måske tusinder, hvis du har en stor hjemmeside). Og for at gøre det lidt mere overskueligt plejer jeg at dele det op i kategorier i Excel arket.

Først og fremmeste deler jeg det op i de søgeord, som er mine Top Keyword. Hvilket er de vigtigste søgeord, som jeg bare skal ranke på. Og herefter kan der være underkategorier, som fx søgeord til ens blog, et specifikt indlæg, et tøjmærke hvis man har en webshop osv.

Fordi at Anders og hans læsere beskæftiger sig med Affiliate, vil jeg nedenunder vise et eksempel på hvordan jeg har delt det op med en af mine affiliate hjemmesider, nemlig Findcaps.dk. Findcaps.dk fungerer meget på samme måde som en webshop, dog med den forskel, at den sammenligner priser på caps i stedet for at man kan købe caps. Jeg har skraveret søgeordene, så eventuelle konkurrenter ikke kan stjæle dem 🙂 Men du kan på nedenstående billede se hvordan jeg har delt det op.

Keywords-Affiliate

Her er det vigtigt, at listen er fuldstændig vertikal. Altså at alle søgeordene er inde for samme kolonne (i mit eksempel “B”) og at der ikke er en tom række (fx hvis B17 var tom) mellem søgeordene. Hvorfor dette er vigtigt, kommer jeg ind på senere.

Ovenstående er blot et udpluk af de mange søgeord som der er. Men det er bare for, at du kan få en fornemmelse af hvordan jeg deler det op. Som du kan se er de øverste mine ‘Top keywords’, som jeg bare skal ranke på. Også ned ad er det underkategorier, som fx mærker, farver, varetyper mv. Under mærker kan der være søgeord, som fx “Mitchell & Ness caps” (mærke på en kasket) og lignende. Som du måske har lagt mærke til er der to kolonner på ovenstående billede, som jeg endnu ikke har talt om. Nemlig URL og Ranking. Jeg vil starte at tale om URL og herefter ranking.

URL

Dette punkt er ret vigtigt, og desværre glemmer mange det. For det er ikke bare vigtigt, at du finder dine keywords. Du skal også finde de sider/indlæg som skal ranke på de keywords, og optimere dem ift. det søgeord. Så ud for URL skriver du URL’en der skal ranke på det givne søgeord. Fx ved søgeordet “caps” er det forsiden på Findcaps.dk som skal ranke på det søgeord, ved søgeordet “Mitchell & Ness caps” er det min kategoriside der viser caps fra Mitchell & Ness som skal ranke på det osv. Så de URL’er skriver jeg ud for kolonnen URL.

Optimering

Nu er det så blevet tid til, at den pågældende side/indlæg skal optimeres ift. det søgeord som du har valgt. Her er der mange ting du skal være opmærksom på. Bl.a. om søgeordet indgår i Title tag, H tag, indholdet osv. Men i stedet for at komme med alle tingene her, vil jeg i stedet visse dig 2 tool du kan bruge til at se, om du har optimeret din side godt nok ift. det valgte søgeord. Men vil du gerne læse mere om hvordan du kan optimerer din givne side/indlæg, så har Rand Fishkin skrevet en rigtig god guide til det her.

Udover den guide er det selvfølgelig også vigtigt, at du har styr på alt det basale og avanceret On-Page SEO mht. din hjemmeside.

WordPress SEO by Yoast

WordPress SEO by Yoast er et must-have plugin, som jeg kun kan anbefale, at du bruger på dine WordPress hjemmesider. Ved det plugin er der en fed feature, den såkaldte WordPress SEO Meta Box. Her kan du under hvert indlæg/side indtaste et fokus nøgleord, hvor du skal skrive det søgeord som den pågældende side/indlæg skal ranke på.

WordPress-Meta-Box

Ved denne artikel kunne Fokus nøgleordet fx være “Søgeordsanalyse”. Trykker jeg herefter på Side analyse får jeg punkter hvorpå jeg yderligere kan optimere artiklen. Er der andre ord som artiklen også gerne skulle ranke på, prøver jeg også at indsætte det søgeord ind ved Fokus nøgleord, og ser om der er noget jeg kan optimere ift. det osv.

Side analyse

Som du kan se er der mange ting som endnu kan forbedres. Men vær nu påpasselig, du skal ikke følge dem blindt. Men det kan stadig være en godt tool til at se om man kan yderligere optimere ens side/indlæg ift. det pågældende søgeord. Du kan her læse om WordPress SEO Meta Box.

On-Page Grader

Man kan ikke bruge Meta Box på kategoriarkiver i WordPress, og bruger du ikke WordPress, så er der her et andet tool du kan bruge. Nu når du har fået oprettet en bruger på Moz, kan vi ligeså godt bruge en af deres andre tool. Nemlig On-Page Grader. Her skal du indtaste URL adressen og det givne søgeord.

On-Page-grader

Også vil den give en karakter og tips hvorpå du kan yderligere kan optimere din side/indlæg.

On-page optimering

Som du kan se på ovenstående billede har artiklen fået et flot A.

Links

Det er muligt, at du i visse tilfælde kan få fine placeringer ved blot ovenstående optimering. Men til de mere konkurrenceprægede søgeord skal der selvfølgelig også links til, og det er både interne og indgående links. Jeg vil ikke yderligere gå i dybden omkring hvordan du får disse links, det findes der så mange forskellige guides til (men du kunne jo evt. overveje at købe Henrik Bondtoftes Linkbuildingbog, hvis du vil vide mere om det emne).

Jeg vil dog besvare et spørgsmål. For nogen vil måske undre sig over hvordan Google (og de andre søgemaskiner) ved, at det er fx søgeordsanalyse som dette indlæg skal ranke på, når jeg nu ikke kan bruge exact match anchor text links særlig meget, i frygt for at blive straffet af Google.

En måde at hjælpe Google til at vide hvad du vil ranke på, er, at dit søgeord er tæt/omkring din linktekst. Så Google vil sagtens kunne vide, at det er søgeordsanalyse som dette indlæg skal ranke på, hvis der ofte står noget lignende dette “I dette indlæg kan du lære mere om søgeordsanalyse.” Som du kan se er søgeordet “søgeordsanalyse” tæt på linket. Men igen – ligesom så meget andet relateret til SEO – er dette ikke noget der skal gøres hele tiden, det skal stadig se naturligt ud.

Ranking

Den sidste ting der skal gøres er at finde ud af hvilke rankings ens søgeord har. Der findes rigtig mange forskellige tools til dette; såvel gratis som premium. Og har du allerede et favorit tool, som du bruger – så er det helt fint, så kan du bare bruge det. Men bruger du ikke et tool, så læs med her. Personligt bruger jeg selv SEOBook’s gratis tool Rank Checker.

Det har ikke alle mulige lækre features, men det kan det som det skal – tjekke ens ranks. (Vil du gerne have et lidt mere brugervenligt tool, med mange lækre funktioner, og som ikke er så avanceret som nedenstående værktøj, kan jeg anbefale TinyRocketLab – vær dog opmærksom på, at det ikke er gratis). Jeg vil herunder give dig en guide til hvordan du bruger Rank Checker (vil du gerne se en guide til TinyRocketLab, kan du her se en guide).

#1: Installer Firefox

Har du ikke allerede Firefox på din computer, så skal du starte med at installere det – ellers kan du ikke bruge tool’et. Du kan installere Firefox her.

#2: Opret en bruger og download Rank Checker

Du skal have en bruger på SEOBook for at kunne installere tool’et. Men det heldigvis ligetil og helt gratis. Du opretter en bruger her. Når du har oprettet en bruger skulle du gerne få en e-mail med dit kodeord.

SEOBook e-mail

Det skal du bruge til at logge ind med her. Når du har gjort det, skal du trykke på download og herefter tillad (vær opmærksom på, at du skal gøre dette fra din Firefox browser, ellers kan du ikke downloade det).

Installer - SEOBook - Rack Checker

#3: Indstil indstillingerne

Nu skulle du gerne have det installeret i din browser. Men inden vi begynder at bruge det, er det vigtigt, at vi lige får det indstillet korrekt, så det viser os de rigtige data. Så start derfor med at trykke på pilen til højre for ikonet oppe i højre side på din browser, og tryk herefter “Options…”.

Indstillinger

Herefter vil jeg anbefale, at du indstiller det ligesom nedenstående indstillinger (givet, at du bruger en danske hjemmeside – bruger du en anden nationalitet, så indstil den efter det), og tryk herefter OK.

Anbefalede indstilinger Rank Checker

#4: Indsæt søgeordene

Nu er det blevet tid til at indsætte søgeordene. Start med at trykke på “Rank Checker” ikonet oppe i højre hjørne. Som du kan se, kan man indsætte domænenavnet og et søgeord i toppen af vinduet. Men det vil tage alt for lang tid, hvis vi skal indsætte alle ordene sådan. Så vi skal bruge deres smarte feature: Add Multiple Keywords. På den måde kan vi hurtigt indsætte alle søgeordene. Så start med at trykke på den.

Tilføj søgeord - SEOBook

Skriv først din URL adresse i det øverste felt. Herefter går du ind i dit Excel ark og kopierer alle dine søgeord og indsætter dem i feltet nedenunder, og trykker “Add”.

Indsæt søgeord

Herefter trykkes der bare på start, også venter vi bare på, at den laver analysen færdig. Som du kan se nedenunder, ranker min blog ikke rigtig på nogen af søgeordene, med undtagelse af søgeordet “SEO guide”, hvor min guide til plugin’et WordPress SEO har placeringen 26 i Google og 17 i Bing (vær opmærksom på, at dette ikke altid er den helt rigtige placering).

Dette er dog ikke overraskende, da jeg jo som sagt har taget nogen vilkårlige søgeord, hvor jeg ikke har optimeret nogen sider til majoriteten af de søgeord – så det skal forhåbentlig se bedre ud for dig (eller komme til at se bedre ud for dig).

Rank checker

Nu er det tid til, at vi skal have det over i vores Excel ark, og det er selvfølgelig også muligt med dette tool. Tryk på “Export results to CSV” nede i bunden.

Eksporter resultatet Excel

Som du kan se i nedenstående fil er alle information i én kolonne (A) – ligesom i tilfældet fra Moz’s værktøj Keyword Difficulty.

Excel - Rank Checker

Derfor skal vi igen have adskilt teksten til forskellige kolonner. Så start med at markere alle rækkerne under kolonne A (det kan du gøre ved bare at trykke på “A”).

Marker kolonne Excel

Derefter skal vi have dem adskilt til flere kolonner, det gør vi vha. Data > Tekst til kolonne.

Tekst til kolonner

Herefter kommer der et pop-up vindue, hvor du skal sikre, at du har afkrydset “Afgrænset” og herefter tryk på Næste”.

Afgrænset

Ved næste vindue afkrydser du “Komma” og trykker på “Udfør”.

Komma

Nu skulle de forskellige placeringer i de forskellige søgeresultater gerne være i deres individuelle felt, ligesom på nedenstående billede.

Søgeordsplacering

Herefter kopierer jeg dem bare fra Excel arket og indsætter dem i vores andet Excel ark med søgeordene, så det kommer til at se ud ligesom på nedenstående billede. Nu kan du måske se, hvorfor det er vigtigt, at din liste er vertikal og ikke horisontal, og at det ikke må være tom række i mellem søgeordene – ellers vil det simpelthen være for besværligt at indsætte de forskellige ranks i Excel arket.

Rank-i-Excel

Og ofte plejer jeg at sortere dem efter største værdi øverst, så jeg på den måde kan se, hvilke artikler/sider som jeg skal bruge lidt mere tid på at optimere (efter jeg har tjekket hvilke sider/indlæg der skal optimeres, plejer jeg at trykke Ctrl+Z for at fortryde handlingen, så søgeordene kommer tilbage i deres gamle rækkefølge).

I ovenstående eksempel giver det ikke så meget mening at sortere dem, da der kun er ét tal (26), så i nedenstående eksempel har jeg lige indtastet nogen vilkårlige tal ved Rank og vilkårlige URL adresser ved URL. Så jeg starter med at markere alle tallene ved Rank > “Sorter og filtrer” > “Sorter med størst først”.

Sorter med størst først

Herefter kommer der en lille Sorteringsadvarsel’s boks op. Her sikrer du dig blot, at den er på “Udvid markering” og trykker herefter “Sorter”.

Sorter

Herefter er de sorteret.

Sorteret søgeord

Her kan jeg så lynhurtigt få et godt overblik over hvilke sider/artikler det kører godt og mindre godt for. Fx kan jeg i ovenstående billede se, at jeg nok bliver nødt til at investere lidt flere kræfter i siden/artiklen til søgeordet “Markedsføring online”, “Marketing online” mv. hvis jeg har et håb om at få en bedre placering til de søgeord.

For at holde mig opdateret mht. placeringerne i SERP plejer jeg at gå ca. én gang om måneden ind og opdatere med de nye ranks. Rank Checker har også den meget smarte funktion, at du kan gemme din keyword liste, så du ikke behøver at skulle kopiere søgeordene ind hver gang. Du kan selvfølgelig ikke bruge denne funktion, hvis du har indsat nye søgeord i dit Excel ark. Du kan nedenunder se, hvordan du kan gemme din søgeordsliste. Når du har tilføjet dine søgeord, skal du bare trykke på “Save” og herefter tilføje et navn til søgeordsgruppen.

Gem søgeord

Også kan du åbne den samme gruppe næste gang ved at trykke på “Open” og vælg den givne søgeords gruppe.

Åbne søgeord

Opsummering

Dette er bare min version af, hvordan jeg personligt laver søgeordsanalyse. Og der findes et hav af andre metoder til hvordan man kan gøre dette, og der vil sikkert være metoder du finder bedre/dårligere end denne. Så find den metode du finder bedst – jeg kan kun sige, at denne metode har været utrolig effektiv for mig og været min foretrukne metode.

Men jeg kan ikke understrege nok, at jeg kun kan anbefale, at du kommer i gang med søgeordsanalyse (hvis du ikke allerede gør det). For du går altså glip af et hav af potentielle besøgende og indtægter ved ikke at gøre det (givet, at du selvfølgelig laver en ordentlig søgeordsanalyse og får din hjemmeside optimeret til søgeordene). Har du nogle spørgsmål/kommentarer, er du meget velkommen til at stille dem nede i kommentarfeltet.

 

Nyhedsbrev ikke-pop-up

Du er velkommen til at tilmelde dig nyhedsbrevet, selvom vi har valgt ikke at lave en pop-up.
Men du skal vide, at det er et simpelt nyhedsbrev. Det er ren tekst. Det er kort. Og det er i bund og grund bare emails, som fortæller dig om nye indlæg her på bloggen.
Hvis du er med på den, så tag eventuelt chancen og tilmeld dig hér.

Gemt under Søgemaskineoptimering, Søgeordsanalyse 46 kommentarer

46 kommentarer

Brian Brandt 19. august, 2013:

Hold da op – det var jo nærmest en bog at komme igennem.

Interessant at du bruger Moz’ værktøj til at se hvor stor konkurrence der er på søgeordet. Den synes jeg aldrig har virket særlig “præcis” på danske søgetermer.

Peter Christensen 19. august, 2013:

Tak for kaffe! Sikke en artikel 🙂 Tak for gennemgangen, Jonathan. For fremtidige læseres skyld kunne det være fedt med en indholdsfortegnelse a’la dem, du bruger på din egen side? @Anders – Kan det virkelig være rigtigt, at jeg ikke hverken kan få lov at dele eller give artiklen G+ direkte fra din side?

jonathan 19. august, 2013:

Jeg giver dig helt ret i, at det virker bedre med engelske søgetermer, Brian – men synes alligevel, at tool’et giver en meget god indikation af konkurrence på selv danske søgeord.

Er det blot et få antal søgeord vil en bedre løsning helt sikkert være at tjekke det manuelt vha. fx SEOQuake (i SERP), OSE mv. Men har man en stor bunke søgeord der skal tjekkes, er Keyword Difficulty det værktøj som har fungeret bedst for mig.

Emil Frandsen 19. august, 2013:

Jeg ledte faktisk også efter +1 knappen 🙂

God artikel og guide med dybde.

Saugstrup 19. august, 2013:

Hej Peter

Du har helt ret! Jeg får set på indholdsfortegnelse og sociale knapper asap!

Lars Skjoldby 19. august, 2013:

Jeg må indrømme at jeg er stoppet med at læse artiklen ca. halvvejs og har skimmet den sidste halvdel. Jeg tager for givet at du rammer hovedet på sømmet, som du plejer når du skriver monster-artikler ;-).

Et lille forslag vil jeg dog gerne bidrage med: Har du overvejet at lave disse artikler som video? Du kunne sagtens kombinere forskellige former. F.eks. hvor du står foran kameraet og fortæller, benytter et whiteboard, laver noget screencasting osv.

For mig vil det i hvert fald være mere spiseligt, og jeg gætter på at du vil få mindst lige så mange delinger.

Jonathan Lindahl 19. august, 2013:

@ Peter: Tak for det, Peter. Der er nu både tilføjet socialedelings knapper og en indholdsfortegnelse.

@ Emil: Mange tak for det 🙂

@ Lars: Jeg giver dig helt ret. Min frygt har også været, at denne guide har været lidt for lang – og det virker til andre har det på samme måde som dig. Så jeg vil prøve at se, om jeg ikke kan få lavet en video til dette indlæg en af de følgende dage, som jeg kan få smidt på artiklen 🙂

Bo Lyhne 19. august, 2013:

Er du gal en artikel. Omfattende og velskrevet.

Dog må jeg give Lars ret – jeg lavede samme stunt – læste ca. halvdelen og skimmede resten. Kunne ikke holde koncentrationen.

Men det er bestemt ikke på grund af artiklens kvalitet 🙂

Morten Vadskær 20. august, 2013:

Sikken et grundigt indlæg. Jeg er på hold med dem, der sprang fra efter 20-30% (blot til orientering).

I indledningen er der lige smuttet links til de to øvrige ressourcer, der nævnes. Hvis man læser indlægget her, er man garanteret også interesseret i dem, så det er en skam, de ikke er med. Til interesserede er de her:
Nikolaj Mogensens søgeordsanalyse – http://nikolajmogensen.dk/whitepaper-sogeordsanalyse/
Pottercut om søgeordsanalyse http://pottercut.dk/rune-hansen/sogeordsanalyse-med-rune-hansen-fra-online-partners/

Brian Reinhold Jensen 20. august, 2013:

Sådan, der er da en der har tænkt længe og grundigt og efterfølgende slidt et tastatur op 🙂

Jeg glæder mig til dette indlæg udkommer som bog.

/Brian

Sander Grønlund 20. august, 2013:

Super gennemgående guide Jonathan! Virkelig brugbar – thumbs up!

Søren Hansen 20. august, 2013:

Hej Jonathan, hatten af for et rigtig godt gennemarbejdet blog indlæg. Jeg sætter stor pris på at du lægger så stort et arbejde i at forklare begrebet søgeordanalyse, og hvordan det skal gøres i praksis. Bedre guide findes der ikke fornuværende på det område. Den er lige vand på min mølle, da jeg skal i gang med et nyt webshop projekt.
Hilsen Søren

Martin Hjort 20. august, 2013:

Fedt fedt fedt 🙂

Ja indlægget er langt og det tog mig også noget tid at få det tygget igennem, men der er så mange guldkorn – specielt for en som mig, der ikke har den store SEO erfaring, så det var klart “arbejdet” værd.

Og fedt at få lidt gennemgang af brugen af diverse tools også. Der er så mange derude, og mange måder at kombinere dem på, at det er rart med helt konkrete tips til hvordan hulen man bruger dem 🙂

Louise Lamberth 20. august, 2013:

Tak for gennemgangen – er meget enig i, at det er vigtigt at fokusere på relevante besøgende. Jeg er tekstforfatter og korrekturlæser, men flere mener, jeg skal prøve at optimere på ordet “tekster”. Men det er jo svært at vide, hvad folk egentlig leder efter, når de søger på det.

Thomas 20. august, 2013:

Dette er nok det mest fornuftige jeg længe han hørt 🙂 mange tak

Kristian Mølholt 22. august, 2013:

Hold da fast et udførligt indspark.
Jeg skal da hvis også abonnere på din blog Jonathan.

Super brugbart og logisk forklaret.
Jeg må igang med analyser på min aff. sider.

Jonathan Lindahl 22. august, 2013:

Jeg takker mange gange for alt den ros! 🙂

Det glæder mig, at det kan inspirere mig af jer mht. søgeordsanalyse – så er missionen med artiklen opnået 🙂

Anne 22. august, 2013:

Hej Jonathan
Mange tak for grundig artikel. Den var dog lidt svær for en som mig, som aldrig har arbejdet med SEO i praksis, men som først nu er ved at sætte sig ind i, hvordan man gør. Kan du anbefale mig noget, jeg kan læse, som gennemgår det helt fra bunden?
Venlig hilsen
Anne

Jonathan Lindahl 22. august, 2013:

Hej Anne,

Tak for din kommentar.
Ja, du kan læse min basale guide til (On-Page SEO) her: http://www.jonathanlindahl.dk/on-page-seo/. Den beskriver meget af det mest basale SEO.

Håber den kan hjælpe dig, og det er det, som du søger efter.

Hav en dejlig dag!

– Jonathan

Kris 22. august, 2013:

For det første vil jeg sige tak. Super spændende læsning. Jeg har tidligere læst et indlæg af dig på antphilosophy.com og var fanget af din pædagogiske formidlingsevner med det samme. Bliv endelig ved så vi newbies kan lære noget mere.

De bedste hilsner
Kris

Claus Hansen 25. august, 2013:

Som de fleste andre kommentar, må jeg sige at det var en slat. Jeg tror aldrig før jeg har læst et indlæg så godt og grundig igennem, men dine tekster fanger folk.7

Til sagen, mange af de ting vidste jeg godt, men den måde jeg gjorde det på er noget mere besværlig, og så fik jeg oprettet mig ved moz. Det kan ske jeg bliver afhængelig af det program at jeg er nød til at betale for det 🙂

Takker for et godt indlæg, som gav mig endnu mere viden, og fandt en nemmere måde at søge på 🙂

MVH Claus Hansen

Claus Rump 25. august, 2013:

Super god og grundig artikel med gode links og illustrationer – tog små 40 minutter for mig at læse den igennem. Der var en del kendt stof for mig men absolut også et par nye tricks og måder at gøre tingene på. TAK fordi du tog dig tiden til at gøre det. Og dem der tuder over længden er åbenbart ikke interesserede nok!

Jonathan Lindahl 26. august, 2013:

@ Kris: Det glæder mig at høre, at du kan bruge den og den er letlæselig for ‘Newbies’ (som du kalder det) 🙂

@ Claus: Takker mange gange, og glad for, at du kan bruge den. Ja, Moz har virkelig nogen lækre tools, som man nemt kan blive afhængige af!

@ Claus: Takker mange gange! Ja, der er en del tekst, men glad for, at du har læst det hele igennem 🙂

Jan Jørgensen 29. august, 2013:

Jonathan, mange tak for denne grundige gennemgang af din måde at lave søgeordsanalyse på 🙂

Keep up the good work!

Jonathan Lindahl 12. september, 2013:

Mange tak, Jan 🙂

Det glæder mig at høre, at du kan bruge indlægget.

Emil Børsting Sørensen 24. december, 2013:

Det tog mig lige under en time at læse igennem – men må sige, at det var det hele værd. Jeg skal selv til at lave søgeordsanalyse for et nystartet projekt, og selvom dette er en “ældre artikel”, så var det lige præcis den guide, jeg havde brug for. Moz-bruger oprettet og Google Keyword Planner arbejder på højtryk.

Fornemt arbejde!

Jonathan Lindahl 25. december, 2013:

Hej Emil

Det glæder mig utrolig meget, at du kunne bruge guiden. Og fedt, at du har taget action og få oprettet en Moz.com bruger og bruger Google Keyword Planner 🙂

Hans 24. februar, 2014:

Må ligesom nogen af de andre sige at jeg gik tør inden jeg kom hele vejen igennem. Men du er indlægget lagt i favorits, for det skal jeg da helt sikkert have læst færdig 🙂

Jonathan Lindahl 24. februar, 2014:

Hej Hans

Ja, det er fuldt forståeligt – da det er en meget lang guide. Jeg er dog i gang med at lave en video til indlægget, som mange måske vil kunne finde mere “spiselig”.

Så der vil nok inde for den nærmeste tid komme en video 🙂

Tim 3. marts, 2014:

Virkelig et gennemført indlæg Jonathan.
Du giver virkelig nogen guldkorn her. Smart det der “Rank Checker” til Firefox
Findes der ikke et til Google Chrome? er desværre ikke den store fan af Firefox, men det er da bedre end intet :)!

Jonathan Lindahl 4. marts, 2014:

Mange tak, Tim! Det glæder mig, at du synes om indlægget.
Kender umiddelbart ikke et Chrome, desværre – men du vil hurtigt vende dig til det 🙂

Tim 4. marts, 2014:

Ja kan jo stadig bruge mit Chrome, og så bare skifte over når jeg skal tjekke søgeordene.. God måde at få et hurtigt overblik over hvordan man ranker på søgeordene. Jeg bruger normalt Marketsamurai, men meget hurtigere at tjekke en liste med Rank checker :)! Thanks!

Jonathan Lindahl 5. marts, 2014:

Ja, lige præcis! 🙂

Velbekomme og forsat dejlig dag!

Mikkel Brenøe-Jensen 11. marts, 2014:

Wow, sikke en gennemarbejdet artikel, med flere brugbare tips, også selvom man har været igennem processen selv nogle gange. Jeg har ikke brugt Moz’ værktøj til brug af vurdering af konkunrrencen, så derfor har jeg et spørgsmål:

– Vurderer værktøjet ud for den relative konkurrence i branchen, eller er det nummerisk uanset konkurrencen i branchen? (Her tænker jeg på om f.eks. ord i “kasino branchen” også vil have “lave” værdier, fordi den vurderer ud fra den relative konkurrence i branchen? Sådan at man måske ikke kan regne med, at det er nemt at komme op at ranke på, selvom værdierne er lave, fordi konkurrencen i branchen generelt bare er ekstremt høj.

Et andet spørgsmål jeg har: bruger du flere kollonner i din rank checker proces, således at du kan se udviklingen, eller kan det program gemme det? Jeg kender ikke nogen gratis tools, der kan gemme udviklingen nemlig.

Henrik Hvam 26. maj, 2014:

Hold da op en grundig gennemgang, som jeg først nu er blevet opmærksom på 🙂
Fint med alle de skærmdump mm., som virkelig er en hjælp i en så lang artikel.
Mvh Henrik

Jacob Norengaard 27. maj, 2014:

Fed gennemgang! Dog skal det siges at det link til Simon Grevangs excel dokument ikke fungerer. Kan man bruge et andet istedet?

Alexander Langhede 8. juli, 2014:

Hold op et stærkt indlæg! Vil da betegne mig selv som værende ret skarp til søgeordsanalyse, men der var da alligevel én ting eller fem, jeg lærte her. Indlægget er gemt, så kan vende tilbage til det en anden gang.

Som sagt; Rigtig god indlæg, Jonathan.

Jon Johanneson 23. juli, 2014:

Linket til Excel arket virker fortsat ikke…
Er der evt. et andet sted at arket kan downloades?
Virkelig grundig gennemgang af søgeords analyse 🙂

Jonathan Lindahl 1. august, 2014:

Først og fremmeste beklager jeg de sene svar, men har først set disse kommentarer nu (så bedre sent end aldrig) 🙂

@Mikkel Brenøe-Jensen: Tusind tak, det glæder mig, at du synes om indlægget. Du må ikke hænge mig 100 pct. op på dette, men jeg tror, at Keyword Difficulty rangering ikke er relativ, men absolut. Men jeg er ikke 100 pct. sikker.

Jeg bruger flere kolonner i min Rank Checker proces, så jeg kan se udviklingen. Det er selvfølgelig dog en del mere avanceret.

@Henrik Hvam & Alexander Langhede: Tusind tak! 🙂 Det glæder mig at høre.

@Jacob Norengaard & Jon: Linket skulle nu virke! 🙂

Jacob Norengaard 4. august, 2014:

Hej Jonathan,

Tak fordi du fixede linket 🙂

Nu er jeg dog stuck ved denne fase: “Herefter skal du kopiere tallene fra “Avg. monthly searches” over i “GSV – Lokal” (står for “Google Søgeordsværktøj – Lokal”). Vær opmærksom på, at der er i Excel arket også er Google’s egen søgeordsidéer. Så du skal kun tage tallene fra de søgeord, som du har indtastet.”

JSom du skriver så har google fundet en masse søgeordsideer men jeg skal kun bruge de 199 som jeg satte ind. Hvordan skiller jeg dem lige fra når jeg har dem i excel arket? Jeg har jo noget med 900 ord efter google er kommet med ekstra ideer?

På forhånd tak

Jonathan Lindahl 7. august, 2014:

Hej Jacob

Velbekomme.

Dem som du selv har indtastet, er dem som står øverst i Excel arket. Dvs. har du indtastet 50 søgeord, hvor du gerne vil “Avg. monthly searches” fra, skal du kopiere tallene fra de 50 øverste søgeord i dokumentet.

Håber du forstår hvad jeg mener, og ellers så skriv endelig 🙂

Jonas Bertelsen 6. januar, 2015:

Genial artikel Jonathan, tak 🙂

Nicolai Teglskov 9. juli, 2015:

Tak for en grundig guide.
Min licens på SEO Powersuite er netop udløbet, så jeg prøver lige at give Ranch Checker en chance.

Til andre som læser denne artikel vil jeg foreslå, at de også skriver deres Moz On Page Grade ind i skemaet. Så kan man se, hvilke steder man mangler at optimere og sammenligne rankings med Moz On Page Grade og se om der er en mening med galskaben 😉

Jonathan Lindahl 12. juli, 2015:

@Jonas: Mange tak, Jonas! Det glæder mig at høre, at du kan bruge guiden.

@Nicolai: Velbekomme! Og rigtig godt tip med at inkludere Moz On-Page Grade i Excel arket 🙂

Peter 5. februar, 2016:

Hej Jonathan!

Rigtig fin guide du har lavet der.
Jeg har lige et spørgsmål andgående MoZ kontra SEMrush, SEMrush har også fået lavet deres egen Keyword difficulty tjekker, kender du noget til den? og ville man kunne bruge den i din guide frem for Moz? for jeg synes faktisk Moz er lidt dyrt i forhold til SEMrush.

De bedste hilsner
Peter

Martin Jørgensen 1. juli, 2016:

Ganske fin extended guide 🙂 Rigtig god for nybegynderen og den lettere øvet. Personligt synes jeg, at Moz er faldet en hel del af på den, når det kommer til deres forskellige værktøjer. Jeg går i hvert fald mere og mere væk fra dem 🙂

Skriv en kommentar

Email offentliggøres ikke.