PR case: – Sådan får jeg massiv presseomtale med undersøgelser

29. oktober, 2014

Da Jens Jakob Andersen viste mig den her case, var jeg ved at falde ned af stolen.

Han har med simple midler lavet mageløse resultater. Du kan kopiere hans metode og skabe de samme resultater.

Jeg har bedt ham om at fortælle præcis hvordan han har gjort det, så du, kære læser, kan stjæle fremgangsmåden og løbe med den selv.

Lad dig ikke skræmme af at Jens Jakob er gammel statistik-lærer. Undersøgelser behøver ikke at være komplicerede, og hvis du har brug for regnehjælp, kan den slags købes på det frie marked til overkommelige priser.

I historien lærer du også, hvorfor PR er som at score damer, og hvor høj IQ Jens Jakob mener, at han har.

Værsgo, ordet er dit, Jens Jakob!

Med venlig hilsen
Anders Saugstrup

 

BONUS: Jeg har interviewet Jens Jakob om artiklen, og du kan lytte med her:

 

jens-jakob-andersenHej! Jens Jakob Andersen her!

Jeg har for længe gjort for lidt ved PR. Nu får du min historie, om hvordan jeg har fået god omtale på kort tid med undersøgelser. Du vil blive inspirereret.

Har du spørgsmål, venter jeg i kommentarfeltet.

Disclaimer: PR handler om en gensidig nytte og ikke om at du skal i medierne. Skab værdi for din journalist. Du skal ikke snyde din journalist. Du skal arbejde sammen med din jounalist.

Hvor fik jeg omtale af iloebesko.dk?

Om lidt forklarer jeg hvordan det skete, men du får lige resultatet først. Jeg skabte omtale i:

polSamtlige eksempler er gode trafikskabende links til iloebesko.dk.

Ud over listerne herover, har jeg har en liste med PR-historier, som skal diskuteres med medier.

Hvor meget trafik giver den slags omtaler? Over 5000 besøg på iløbesko.dk

De journalister, jeg har snakket med, har tilføjet mig i deres kartotek af kontaktpersoner inden for løbesko og løbetræning.

Siderne er nyhedssider eller specialistsider inden for mit felt: løbesko og løbetræning.

Succes med undersøgelser

Jeg har tidligere undervist 2 år i statistik på handelshøjskolen. Jeg elsker tal og excelark, og ved derfor, at min tilgang til PR skal være undersøgelser.

Her er et par argumenter for hvorfor undersøgelser er gode:

  • Undersøgelser er typisk højaktuelle og væsentlige.
  • Ved at rode med tal, finder du tit noget sensationelt i din undersøgelse.
  • Undersøgelser er håndgribelige.
  • Du opbygger viden, som ingen andre har.

Prisundersøgelse

Oprindeligt lavede jeg en prisundersøgelse på løbesko. Historien var glimrende – syntes jeg. Over en periode skrev jeg emails til journalister fra 8 forskellige medier. Ingen reaktion. Jeg fulgte op på samtlige journalister. 6 svarede ikke og 2 sagde nej tak. Jeg bad om en uddybning og røg videre til en anden journalist fra Politiken som bragte historien i tryk i derefter online.

Min pitch til journalisten var:

Hej NAVN

Jeg skriver til dig, da jeg så du var forfatter til denne artikel om valget af løbesko: LINK. Du var den mest relevante at skrive til fra MEDIE. Jeg ville sætte stor hvis du vil tilkendegive om du synes følgende er interessant eller ej.

Jeg har udarbejdet en undersøgelse baseret på 1225 priser, om hvordan priserne på løbesko er i de fysiske forretninger sammenlignet med onlinepriser i Danmark og onlinepriser i udlandet. 

HVORFOR? 

Jeg driver anmeldersiden iloebesko.dk – dybdegående test og anmeldelser af løbesko (og kun løbesko). Efter mange gange at have set enorme prisforskelle på priser i DK fysisk, DK online og England/Tyskland tænkte jeg om ikke jeg kunne lave noget statistik på det. Jeg har intet incitament i at promovere nogle af forretningerne. 

UNDERSØGELSEN

Du kan læse undersøgelsen her: http://iloebesko.dk/pris-undersoegelse-paa-loebesko.  

Jeg har lavet en landingside til dig om forskellen i priser på løbesko. Der er lidt grafisk materiale, et par udtalelser fra mig og lidt generel viden. Det som jeg synes er mest interessant er hvordan de danske fysiske løbeforretninger laver fine overskud år efter år. De har 30% større avance end netforretningerne. Det “undskyldes” ofte med en anden omkostningsstruktur, men faktum er at løbesko er væsentlig billigere online.

 1) 1225 stikprøver på priser

2) 10 løbeforretninger

3) 22% billigere online i DK og 38% i Tyskland / England

4) Alle priser er inkl. moms, fragt og eventuelle gebyrer

JERES TIDLIGERE MATERIALE OM EMNET

Jeg har ikke kunne finde andet materiale fra jer om priserne på løbesko, og tænkte derfor at undersøgelsen var særlig relevant for dig. I har dog skrevet en smule om løbesko generelt.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Skriv gerne et “nej tak” hvis ikke det er interessant for dig.

Ironmantider

Min næste undersøgelse handlede om resultaterne fra Ironman Copenhagen, hvor resultatet var at selv atleter, der går meget op i deres sport ikke kan finde ud af at disponere et løb.

Jeg var overbevist om at samtlige medier ville se en god værdi i at bringe historien. Det blev til mange nej’er før den blev bragt i Aktiv Træning. Udfordringen var at Ironman Copenhagen var for teknisk til de større almene medier.

Min pitch til journlisterne var:

Hej NAVN

Jeg vil gerne holde denne historie eksklusiv for dig, hvis du er interesseret i den. Vend derfor meget gerne tilbage inden i morgen kl 11, da emnet er meget aktuelt netop nu.

Jeg har lavet en undersøgelse af de 2.363 triatleter og mere end 40.000 tider til IRONMAN Copenhagen som overraskende viser hvordan samtlige atleter ikke kan finde ud af noget så basalt som at disponere et marathonløb.

Du kan læse hele undersøgelsen her: http://iloebesko.dk/undersoegelse-imcph/. Jeg har også fået input fra en løbecoach, vinderen af Ironman Copenhagen og jeg har en deltager som gennemførte på 9.36, som gerne stiller op som case. 

Hvorfor har jeg lavet undersøgelsen?

Jeg stod og kiggede på atleterne i søndags og blev overrasket over hvor tydeligt det var at samtlige deltagere gik ned med flaget.

Hvad overrasker mig?

At triatleter bruger så mange timer ugentligt (10-30 timer) på at gennemføre en IRONMAN og så ikke kan finde ud af at disponere et løb.

Jeg glæder mig til at høre fra dig – er det noget du vil lave en historie på?

Halvmarathontider

Den trejde undersøgelse var et kig på halvmarathontider, som var aftalt eksklusiv til Politiken. Jeg arbejdede således på en undersøgelse, som jeg vidst de med stor sandsynlighed ville bringe.

Mit næste projekt er at lave verdens dybeste undersøgelse af marathontider over hele verden, hvor jeg vil inkludere mere end 1 million løbere fra mere end 100 forskellige løb – en øvelse, der er noget mere omfattende end de tidligere undersøgelser, som har været baseret på 1-3 begivenheder.

Fælles for undersøgelserne er at de opfylder nyhedskriterierne, som du måske lærte i folkeskolen.

Hvordan fik jeg medierne til at linke til mine undersøgelser?

Først og fremmest skal det siges at PR ikke handler om linkbuilding, men i større grad omtale og et samarbejde med et medie, som ser værdi i at bringe viden du har. Fokuserer du for meget på selve linket, vil du opleve mange udfordringer.

Jeg nævner her 2 cases, hvor jeg oprindeligt ikke fik link, men hvor jeg med opfølgning fik reference til undersøgelserne. Forlang kun at en journalist laver en direkte reference, hvis du har skabt noget unikt og banebrydende, som skaber meget værdi for læserne at følge.

Politiken

Oprindeligt linkede Politiken ikke til min første undersøgelse. Det betød at jeg fik opringninger og emails fra interesserede læsere, som gerne ville læse mere.

Jeg henvendte mig til journalisten:

Hej NAVN. Jeg kan se at undersøgelsen er kommet online: LINK. Det ser godt ud. Jeg har allerede fået mange henvendelser fra folk der spørger hvor de kan læse undersøgelsen. Det er jeg glad for, men måske mange ville have glæde af et link til LINK i selve artiklen? Jeg håber I får god respons. Ha en god dag. Mvh NAVN

Journalisten svarede:

Hej NAVN. Ja, det undrer mig, at der ikke linkes direkte. Det hiver jeg lige fat i netfolkene og hører om de kan gøre noget ved…. /NAVN

Retail News

Retail News lavede et kort skriv om en undersøgelse og henviste til Politiken. Jeg ringede og fortalte at jeg stod bag undersøgelsen og at jeg fik opringninger fra læsere, som ville vide hvor de kunne læse undersøgelsen. Journalisten lovede at kigge på det. 3 dage senere var intet ændret. Jeg fulgte op. 3 dage senere var intet ændret. Jeg fulgte op. Jeg blev henvist til en anden journalist som tilføjede en reference til undersøgelsen.

Et par råd fra mig – som er alt andet end en PR-ekspert

Mine læringer er (lidt utraditionelt):

  1. Ring til 5 journalister og modtag det ene nej efter det andet. PR er lige så simpelt som at score damer. Det kræver lussinger. Mange. Har du ingen historie kan du tage en tilfældig historie fra et andet medie og forsøge at pitche den for et nyt medie – bare for øvelsen.
  2. Følg op på emails du sender ud.
  3. Evaluer den feedback du får fra journalisterne. Hvis journalisten siger historien ikke er interessant, skal du spørge hvorfor og om der er noget du kan gøre for at historien er interessant for dem.
  4. Gør din side professionel – tilføj steder du tidligere er omtalt og lav en god ”om-side”.
  5. Kend journalisten og lav din research. Pitch ikke en historie om løbesko priser til en journalist, der ikke løber eller ikke skriver om prisundersøgelser.

Gode ressourcer om PR

Før jeg gik i gang læste jeg alene:

Succesraten handler om at få tingene gjort. Det er utroligt at jeg – med en IQ langt under gennemsnittet – på 51 dage kan opnå så meget omtale og med meget mere på vej.

Sæt dig i journalistens stol. Nytten skal være gensidig. Lav noget ekstremt sprødt. De gange, jeg ikke slog igennem, var det fordi min historie eller min henvendelse ikke var gennemtænkt. Jeg har ikke fået én eneste historie ud i første hug – alle er kommet gennem opfølgning.

 

 

Nyhedsbrev ikke-pop-up

Du er velkommen til at tilmelde dig nyhedsbrevet, selvom vi har valgt ikke at lave en pop-up.
Men du skal vide, at det er et simpelt nyhedsbrev. Det er ren tekst. Det er kort. Og det er i bund og grund bare emails, som fortæller dig om nye indlæg her på bloggen.
Hvis du er med på den, så tag eventuelt chancen og tilmeld dig hér.

Gemt under Content Marketing, Linkbuilding 12 kommentarer

12 kommentarer

Morten Rosenvold Villadsen 29. oktober, 2014:

Virkelig inspirerende artikel. Især tydeliggørelsen af at intet virker med det samme og at der skal følges op på alt, for at man får resultater.

Jens Jakob Andersen 29. oktober, 2014:

Tak Morten.

Jeg har i hvert fald erfaret at det ikke er sket i første hug. Du kan være heldig, men det kræver en solid indsats

Nicolaj 29. oktober, 2014:

Hej Jens

Rigtig godt indlæg. Jeg må indrømme at jeg er lidt overrasket over hvor mange lussinger (afvisninger) man blot skal se igennem – og forsætte i forsøget på at få skabt historien. Fedt at høre et eksempel, hvor det ikke bare lykkes første gang (men så alligevel lykkes).

/Nicolaj

Lennart Øster 29. oktober, 2014:

Hej Jens Jacob
Hold da fest en lækker case/artikel. Det giver totalt blod på tanden til at prøve din taktik af. Jeg har selv prøvet at komme i medierne men har oftest været heldig. Jeg har helt sikkert nogle ting der skal prøves af

Kirsten 11. december, 2014:

Hej

En googlesøgning gjorde mig opmærksom på dit indlæg – heldigvis! Tak for super god input. Lige med hensyn til det med at presse et link ud af eksterne medier, så har jeg erfaret det på egen hånd flere steder.
Jeg glæder mig til at teste dine teknikker.

Saugstrup 11. december, 2014:

Godt at høre, Kirsten! 🙂

Rasmus Andersen - Ejendomsmægler 21. februar, 2015:

Super fed case. Der er godt nok mange gode fif.
Men nu er det store soørgsmål, hvordan kan jeg lave noget hen af det samme for min forretning. Hmm…
Mange tak for den gode inspiration. 🙂

Saugstrup 26. februar, 2015:

Hej Rasmus Andersen – Ejendomsmægler

FEDT, at du synes godt om Jens Jakobs PR-case!

Et bud på et svar på dit store spørgsmål er, at du kunne lave statistikker på noget ejendomsrelateret og få presse på konklusionerne. Måske er der en sammenhæng i din kommune mellem afstanden til legepladser og kvadratmeterprisen eller noget i den stil?
Den slags historier giver masser af presse og links.

Mikael Rieck og jeg kommer i øvrigt med gode råd om markedsføringen af ejendomsmægler-relaterede sider i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=H69Ht_pnE8s

Og som en sidste ting:
Når du slår over til denne type moderne markedsføring, følger det med, at du kan skrotte den gammeldags linkbuilding via kommentarer på blogs med dit søgeord i navnefeltet (eller fyre den gut, du måske har hyret til at gøre det for dig)
: – )

Thomas Rosenstand - SEO Ekspert 26. februar, 2015:

Nå? Nu var jeg ellers lige ved at få en tattoo med “SEO Ekspert” i panden, for jeg har hørt, det giver links. Omtale ville det nu nok give 🙂

Morten Storgaard 26. februar, 2015:

Lækker Case Jens Jakob og Saugstrup. Stærkt! Tak for I deler.

Rasmus Andersen 27. februar, 2015:

Hej Saugstrup.

Tak for fif omkring ejendomsmægler markedsføring.
Sælger du/i leads til ejendomsmægler?

Saugstrup 27. februar, 2015:

Nope 🙂

Skriv en kommentar

Email offentliggøres ikke.