Indholdsmarkedsføring

Nu taler alle om indholdsmarkedsføring.

Der er mange udbydere at vælge imellem.

Mit råd til dig:
Kræv at se konkrete resultater fra tidligere projekter
inden du investerer i indholdsmarkedsføring.

Se også: Hvad har vi på hylderne, og hvad koster det?

Målrettet indholdsmarkedsføring

Mit speciale i indholdsmarkedsføring er den målrettede slags på dansk.

Med målrettet mener jeg to ting:

1) Målgruppen skal være interessant for din virksomhed. Sælger du blyanter, kunne målgruppen for en indholdsmarkedsføringskampagne være skoler.

Med andre ord vælger vi at lave et stykke ægte imponerende indhold, som fx skolerne ville være taknemmelige over at modtage.

Vi målretter indholdet mod en interessant målgruppe, og vi forærer dem noget, som de vil sætte pris på, fordi indholdet hjælper dem.

2) Når vi laver den her slags indhold, er der tale om en betydelig investering af tid og penge. Derfor aftaler jeg stort set altid med mine kunder, at vi også skal målrette kampagnen på en måde, så vores målgruppe selv hjælper os med markedsføringen.

I eksemplet med en kunde, som sælger blyanter: Tænk hvis vi kunne lave et stykke indhold, som var så nyttigt, vigtigt og imponerende, at skoler selv valgte at vise indholdet, henvise til det eller linke til det fra deres hjemmeside?

Prøv at spekulere over det i 2 minutter: Hvad kunne en blyant-leverandør forære til skolerne, som virkeligt kunne hjælpe dem?

Idéer kunne være en flot infografik eller speed-drawing tegnefilm (som vist i videoen nedenfor), som grundigt og pædagogisk forklarede elever og forældre noget om et vigtigt relateret emne: Noget om håndskriftens udvikling, noget om at tegne skitser, noget om hvordan en blyant fremstilles og bortskaffes eller lignende.

Som du kan se, er der mange vinkler at vælge imellem, og hér er det vigtigt at bruge den tid det tager at overveje valget nøje. Jeg kontakter også ofte målgruppen for at dobbelttjekke, at vi faktisk rammer et område, som de gerne vil have hjælp til, inden vi går videre med produktionen.

Den slags brainstorming og research kan der komme overraskende og effektive idéer ud af.

Produktionen af indholdet

Hvis jeg skal nævne én ting, som er det sværeste og vigtigste i forhold til succes med indholdsmarkedsføring, er det research og produktionen af indholdet.

Hvis vi ikke holder fast, bliver ved, insisterer og graver lidt dybere hele tiden i researchen, bliver indholdet kedeligt og ligegyldigt.

Og når indholdet produceres – fx en grafik eller en animation – knækker mange nakken på at resultatet simpelthen ikke bliver imponerende nok.

Indholdet skal imponere modtageren – både i det faglige og i indpakningen. Og dét kræver en vis stædighed at blive ved med at insistere på dét resultat indtil det rent faktisk er nået.

Præsentere indholdet for målgruppen.

Når indholdet er skabt, er næste skridt at vise det frem for målgruppen. (De kommer ikke selv og ser det)

Via email og eventuelt telefon, kontakter vi målgruppen og viser indholdet frem.

Også her er der store forskelle i detaljerne. Hvis der skal opnås resultater, skal outreach laves helt rigtigt – og oprigtigt.

Vær forberedt på en masse spændende dialog med målgruppen – både om indholdet og om målgruppens situation generelt. Og vær forberedt på at nye muligheder åbner sig – samarbejder, pressesamarbejder, forbedringer af indholdet mv.

Resultatet af god indholdsmarkedsføring

Du skal forvente og kræve resultater på to fronter:

Dels vil du opnå en langvarig branding overfor en værdifuld målgruppe. Du vil komme i dialog og relation med målgruppen, og du vil være dén, som gav målgruppen en hjælpende hånd via dit indhold.

Og dels vil målgruppen hjælpe dig med at markedsføre dit indhold yderligere. I blyanteksemplet, kan det være at skolen viser din video på et forældremøde, eller at skolen vælger at henvise til videoen fra sin hjemmeside.

Den slags links, som kommer ud af god indholdsmarkedsføring kalder jeg elite links, fordi de er skabt naturligt og frivilligt, er links fra sider med høj troværdighed og vægt, giver relevant trafik og er langtidsholdbare.

Case: Indholdsmarkedsføring på dansk med infografik:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

 

Case: Indholdsmarkedsføring på dansk med speed drawing:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

 

Med andre ord: Effektiv dansk indholdsmarkedsføring er svært at skabe, men resultaterne i form af relationer og markedsføring, er umulige at slå.

Djævelen ligger i detaljen, når det handler om at skabe den slags markedsføring. Det kræver erfaring og grundigt arbejde at skabe noget som faktisk fungerer i praksis – og ikke kun i teorien.

Jeg har den erfaring.

Helt konkret hjælper jeg dig i med at finde en vinkel, udvikle noget ekstremt godt og målrettet indhold, udvikle en god indpakning (så som en infografik eller en animeret video), sprede budskabet ud til relevante websites i målgruppen og til sidst at sætte en strategi op sammen med dig, så indholdet også fremad giver din virksomhed resultater.

Kontakt mig for mere information.

Se også: Hvad har vi på hylderne, og hvad koster det?

Flere eksempler og cases?
Du er velkommen til at kontakte mig for flere beretninger fra den virkelige verden, og yderligere er der de her muligheder:
Tilmeld dig min email-liste og få løbende eksempler og cases om dansk indholdsmarkedsføring.
Se også de konkrete eksempler, jeg løbende udgiver på Google Plus.

Udtalelser

 

Claus Pedersen, Campaya – administrerende direktør.

“Anders er en fantastisk idérig person som er god til at tænke ud af boksen. Samtidig har han et enormt netværk der kan hjælpe med at føre ideerne ud i livet. Kombineret med et behageligt væsen gør det Anders til en virkelig god samarbejdspartner.”

 

 

Tina Halkjær Jensen, Flere Kunder ApS – administrerende direktør.

“Anders er en dygtig og kreativ formidler, som formår at sætte sig ind i kundernes forretning og behov. Han er meget ambitiøs og professionel i sin tilgang til projekterne, hvilket ses i det færdige produkt, som er med til at øge kundernes online succes.”

 

 

Johnny Krogsgaard, 3byggetilbud.dk og AB Gruppen A/S – partner.

“Hos 3byggetilbud.dk bruger vi løbende Anders Saugstrup som sparringspartner til vores indholdsmarkedsføring. Anders har fra starten forstået vores koncept og været effektiv til hurtigt at omdanne ideer til konkrete resultater, som har en direkte betydning for vores forretning.”

 

 

Thomas Rosenstand, Concept Interest.
“Jeg har samarbejdet med Anders i flere år efterhånden – og det er et samarbejde, der handler om både WordPress, high-end linkbuilding og andre lidt mere krævende discipliner. Fidusen ved at arbejde med Anders er, at det er i orden, hvad der bliver leveret – hver gang. Og det er en befrielse, at jeg ved, at et ord er et ord og at fortrolighed faktisk er mulig.

Det betyder selvfølgelig også noget, at kemien er i orden i et samarbejde. Anders har et stort og engageret hjerte pakket ind i en realistisk tilgang til verden. Den kombination kan aldrig gå helt galt.

Jeg er ikke bange for at anbefale Anders ud fra de oplevelser, jeg har med ham.”

 

Nanna Petersson, Dressme.dk – ejer.

“Jeg må hellere indrømme, at jeg ikke tidligere har arbejdet ret meget med emnet, men det ændre ikke min opfattelse af det stykke indhold Anders har fremtryllet til os. Vi er en branche hvor det er svært at få folk til at linke, derfor tog vi en beslutning om at prøve Anders og hans indholdsmarkedsføring.

Allerede fra starten havde Anders en god ide om indholdet. Han har undervejs stået for alting og kun holdt mig informeret om status, og når han skulle have tingene godkendt hos os inden han gik videre. Det har været skønt at lægge ansvaret hos Anders, og min opfattelse er, at han har arbejdet målrettet og seriøst hele vejen.

Da det færdige indhold blev leveret var jeg utrolig spændt på at komme i gang med “outreach”, men intet er overladt til tilfældighederne. Med i pakken var færdig syet mail skabeloner og alt den hjælp der skulle til for at fin tune de svar der ikke kunne leveres som standard.

I forbindelse med outreach-arbejdet er jeg kommet i kontakt med en række personer på nogle utroligt autoritative nyheds- og websites. Kontakten i sig selv betyder ikke noget, men dialogen udvikler sig hurtigt til relationer fordi indholdet er godt. Pludselig åbner der sig nye døre for nye samarbejder med presse, brancheorganisationer mv.
Det efterlader et klart indtryk af, at det der “indholdsmarkedsføring” er et utroligt stærkt værktøj, men også lettere vanedannende.”