Derfor skal du lave indhold som en brancheforening for at få de tunge links
9. marts, 2018
Det her emne er noget af det vigtigste at forstå. Altså hvis du vil bygge tunge links ind til din webshop via indhold og outreach.
Jeg siger det altid i mine webinars og når jeg taler til de danske marketingkonferencer om linkbuilding:
Du skal lave den slags indhold, som din brancheforening ville/skulle/burde lave. Jeg skal nok forklare hvorfor om lidt.
Hvad mener han med det der brancheforeingsindhold?
Lad mig give et eksempel:
Hvis du sælger sokker, så skal du ikke lave den ultimative guide til at købe gode sokker. Lav i stedet en guide til at strikke sokker eller lav en artikel om hvordan forskellige typer sokker produceres (ligesom tekstilindustriens brancheforening måske kunne finde på at gøre det)
Et andet eksempel:
Hvis du sælger modetøj, skal du ikke lave en guide til forårets modetrends. Skab i stedet en ressource om modens historie gennem tiden. Eller lav en uddannelsesguide til unge, som gerne vil arbejde i modebranchen.
Du skal op i helikopteren og se på din branche, som din brancheorganisation ville gøre det. Det er der, du finder dine effektive indholdsemner, hvis du ønsker at kunne tiltrække links til emnet.
Hvorfor fungerer den slags indhold bedst til linkbuilding?
Vi tager det første eksempel:
Hvem er motiverede til at linke til din ultimative guide til køb af sokker? Ikke særligt mange. Måske nogle modebloggere, men de vil stort set alle sammen svare din outreach email med en prisliste for sponsoreret indhold.
Og det første, som alle tænker, når du som hosekræmmer sender en mail om din købeguide, er, at du har lavet en grafik for at sælge flere sokker.
Hvis du i stedet sender din strikkeguide til strikkeklubberne i Danmark, har du langt bedre chancer for at få et link. De er motiverede for at linke til den slags indhold for at hjælpe deres medlemmer, for at sprede det glade budskab osv.
Eller hvis du sender artiklen om produktionsmetoder til garnproducenter og uldgårdmænd, er de motiverede for at linke for at oplyse om deres fag, fremhæve deres produkts kvalitet, fordele og naturlighed.
Skal vi nappe det andet eksempel også?
Guiden om modetrends ender igen hos bloggere, som i virkeligheden ville poste hvad som helst for dig, hvis bare du betalte. Og de vil generelt ikke poste oplysende materiale for deres blå øjnes skyld.
Men ressourcen om modens historie er en anden snak. Du kan få links fra museer, uddannelsessteder, historieske bloggere og så videre. Og uddannelsesguiden til modebranchen kan du få links til fra uddannelser, jobcentre og måske endda tøjproducenter.
Jeg er sikker på, at du er helt med nu.
Bonus: Branding som den store gode fyr
Når du konsistent laver den slags indhold, viser du overskud og signalerer, at du er en good guy. Det giver branding over tid.
Er du rigtig snu, sørger du for at dine målgrupper for outreach samtidig er potentielle kunder, eller er influencers for dem.
Husk indpakningen
Det her er sådan set et separat emne, men alligevel:
Når du laver den slags indhold, så gør det grundigt, så du får størst mulig effekt for dine dyre outreach-timer bagefter:
Sørg for at ressourcen er grundigt researched, at den har det hele med. Den må gerne være omfattende.
Udgiv den ikke som en artikel. Lav den som en flot og pædagogisk infografik eller animationsvideo.
Ligesom en brancheorganisation ville have gjort.
Nyhedsbrev ikke-pop-up
Du er velkommen til at tilmelde dig nyhedsbrevet, selvom vi har valgt ikke at lave en pop-up. Men du skal vide, at det er et simpelt nyhedsbrev. Det er ren tekst. Det er kort. Og det er i bund og grund bare emails, som fortæller dig om nye indlæg her på bloggen. Hvis du er med på den, så tag eventuelt chancen og tilmeld dig hér.
Gemt under Content Marketing, Linkbuilding, Søgemaskineoptimering Ingen kommentarer
Ingen kommentarer