Video: Behind the scenes på en dansk speed drawing case

18. januar, 2016

speeddraw-behindthescenes

Om lidt får du først en moderne speed drawing video at se, og efter den får du en fed behind the scenes video om produktionen, 4K-optagelse, alkohol på bræt, tommestok på pande og meget mere. Først skal du lige sættes kort ind i forhistorien:

Jeg fik en forespørgsel fra et gymnasium en dag. De havde set en speed drawing tegnefilm, som vi lavede til et studierejsebureau (se dén case hér). Nu spurgte de, om jeg kunne lave en video til dem. Det kunne jeg ikke selv.

De skulle bruge en ret informationstung video. Den skulle vises til folkeskoleklasser til informationsmøder om gymnasiet og HF. Tanken var, at speed drawing formatet kunne gøre det lettere for eleverne i 8. og 9. klasse at holde koncentrationen hele vejen igennem. Før havde gymnasiet brugt penge på brochurer, som de delte ud til informationsmøderne.

Holdet:

Jeg foreslog gymnasiet, at vi gik hele vejen og lavede en rigtigt moderne speed drawing video – ikke “bare” en almindelig en med en tusch på et whiteboard. Og nej, det kunne jeg ikke finde ud af at lave selv. Men de sagde ja tak.

Heldigvis havde jeg i flere måneder drømt om muligheden for at lave lige præcis sådan en video. Jeg havde ledt efter talenter, og jeg havde fundet dem.

Henrik Brændgaard skulle optage videoen, lægge studie til og redigere den. Jeg har beundret hans arbejde i årevis.

David Andersen ledte jeg efter i et år, inden jeg fandt ham. Han er den, der kan fortælle historier som en moderne Jørgen Clevin.

Selv nappede jeg opgaverne med projektledelse og manuskriptskrivning.

Resultatet:

Her er videoen, som vi tre sammen producerede til gymnasiet:

Synes du om videoen? Den er lang og informationstung, men husk, at folkeskoleeleverne ser den under et informationsmøde (i stedet for at få en stor brochure og være indlagt til en powerpoint-gennemgang). Gymnasiet har meldt tilbage i flere omgange, at videoen har været et hit på møderne.

Behind the scenes:

Henrik og David har lavet en behind the scenes video på dagen, som du bare skal se (bagefter er du helt sikker på, hvorfor jeg valgte lige de to som partnere på projektet)

I videoen får du indblik i hele det tekniske setup (og ja, alkohol på bræt og tommestok på pande), men David vil også gerne fortælle noget mere om bagtankerne. Han får ordet her:

Udtryk og bagtanker:

Hvordan kan en serie af helt almindelig tegninger på papir fange en flok gymnasieelevers opmærksomhed?

De samme gymnasieelever som mister opmærksomheden, så snart der kommer en SMS eller push besked fra Facebook. Svaret er såre simpelt: Fordi en tegning er en lavpraktisk visuel måde at kommunikere på, og den er letfordøjelig. Ikke som at møde en mur af tekst.

Jeg kan spørge: “Hvor meget af den viden, der bliver videreformidlet til dig i løbet af en dag, sker igennem håndtegnede tegninger?”. Du bliver bombarderet med informationer, som du skal tage stilling til. Breve, mails, reklamer, notifikationer. Når du pludselig får præsenteret informationer på en lavpraktisk, visuel og let spiselig måde, som du ikke er vant til – ja, så spidser du ører!

Inde i det kreative værksted

Fra starten af, ville jeg give eleverne følelsen af, at de befandt sig i mit kreative værksted. Miljøet omkring blokken skulle understøtte den stemning. Det gav nogle muligheder i forhold til at holde fast i elevernes opmærksomhed. Vi hiver forskellige remedier ind i videoen undervejs. Når jeg trækker en kniv og begynder og skære i blokken, giver det et element af uforudsigelighed. Det gør, at du er nysgerrig. Du vil se, hvad der sker de næste sekunder, eller på næste side af blokken. Du har sikkert lagt mærke til flere af den slags overraskelser i videoen.

Vi kobler speaket med tegningerne løbende, så elevernes opmærksomhed holder. Videoen sikrer koblingen imellem den verbale og den visuelle del af hjernen for dem. På den måde er det nemmere at huske informationerne bagefter, fordi de kan referer til forskellige situationer i filmen.

For eksempel: “Jeg kan låne skolens sportsfaciliteter om eftermiddagen” – Kan du huske det sted i videoen, hvor jeg tager en iPhone ind og trykker på den, hvorefter basketball kurven bliver trykket ned i papiret?

Videoen er unik, fordi vi ikke trækker standardelementer ind. Ting, som er brugt i lignende videoer. Videoen er lavet i hånden, og hver eneste streg er blevet tegnet, mens kameraet rullede. Det i sig selv fanger elevernes interesse, fordi det ligger langt væk fra, hvad de normalt ser.

Hvad vil du vide?

Skriv en kommentar herunder, eller skyd en email til David, Henrik eller Anders

 

Nyhedsbrev ikke-pop-up

Du er velkommen til at tilmelde dig nyhedsbrevet, selvom vi har valgt ikke at lave en pop-up.
Men du skal vide, at det er et simpelt nyhedsbrev. Det er ren tekst. Det er kort. Og det er i bund og grund bare emails, som fortæller dig om nye indlæg her på bloggen.
Hvis du er med på den, så tag eventuelt chancen og tilmeld dig hér.

Gemt under Content Marketing, Video 1 kommentar

1 kommentar

Simon Rohde Nielsen 25. februar, 2016:

Det er sjældent, at man ser så gennemarbejdet speed-drawning videoer! Det har i sgu klaret godt! 🙂

Skriv en kommentar

Email offentliggøres ikke.