Sorte snemænd tjente 5000 kr i timen i Danmark (CM Case)

17. marts, 2015

Lasse Kjær er min gode ven og forretningspartner på specielle projekter, men han er også med i nogle projekter, som jeg slet ikke rører.

Et af dem handler om sort sne.

5.000 kroner er en fin timeløn for nærmest risikofrit arbejde, ikke?

Her fortæller han dig hvilke spørgsmål, de sorte snemænd har måttet svare på, og om det har været det hele værd.

Med venlig hilsen
Anders Saugstrup

sortesnemaend1

Lasse har ordet:

Jeg burde nok ikke dele det her. Det er så enkelt at alle, inklusiv vores konkurrenter, kan kopiere modellen og få samme resultater – hurtigt og nemt.

Men så igen: de får det sgu nok ikke gjort. Vi tager chancen.

Lad os gå lige på og hårdt:
Hvis du kunne skabe et sekscifret beløb i omsætning og langt, langt mere i assisteret omsætning, ved at investere 50 effektive timer og cirka 500 kroner, ville du så gøre det?

Først lidt om os, bag casen: Blacksnow.dk
Hos Blacksnow sælger vi skiudstyr – kort fortalt. Langt hen af vejen er vi bare endnu en shop. Vi har dog, hvis du spørger mig, noget helt særligt kørende for os. Noget som har været med til at bygge et rigtig stærkt, og meget unikt, brand. Det er viden og passion. Den har du hørt før, ikk? Vi mener det alvorligt. Ring til vores kundeservice og stil det sværeste spørgsmål du kan finde på omkring skiudstyr eller tjek de seneste års resultater fra Freeride DM. I dare you.

Det bliver grimt, men vi tester det.

I efteråret 2013 havde vi brug for et marketinginitiativ, som kunne generere en masse ekstra, velkonverterende trafik til vores shop. Det skulle være noget der kunne sættes i søen hurtigt og noget som ikke ville koste os noget af betydning.

Idéen blev at lave en side, hvor vi kunne svare på de mest gængse spørgsmål som kunderne stiller os. Rationalet var at hvis de spørger pr. telefon og email, så er der sikkert også mange der søger på det. Den klassiske “Marcus Sheridan model” i virkeligheden. Ligesom Marcus var ekspert på Swimmingpools er vi for alvor eksperter på skiudstyr, hvorfor modellen lå lige til højrebenet.

Fra idé til handling.

Jeg brugte 1-2 timer på at opsætte et WordPress site, som skulle være nemt overskueligt for brugere og nemt at oprette indhold på, for os. På ingen måde en optimal løsning, men en løsning som fik os igang med testen.

Derefter gik vi i gang med at skrive indhold. Unikt indhold, som svarer på mange gængse spørgsmål om ski- og snowboardudstyr.

50 timers effektivt arbejde senere, satte vi strøm til vores nye helpdesk.

Blacksnow Helpdesk 1

Godt værdifuldt indhold, i en ringe indpakning. Testen fik lov at køre…
Det har den nu gjort i 17 måneder og vi er nu klar til at evaluere. Det burde vi selvfølgelig have gjort før, men i en lille virksomhed hvor væksten kommer bragende ind fra siden, har tiden ikke været til det.

Here comes the data.

Første indlæg udgivet: 27. November 2013
Indlæg udgivet i alt: 72
Trafik siden da, på helpdesk-sitet: 20.220 sessioner

Herunder ses trafikoverblikket, for helpdesk-sitet, for indeværende sæson (14/15):

Blacksnow Helpdesk Trafik i 14/15 sæsonen

Ja ja, men giver det omsætning?

Siden vi satte sitet i søen har det genereret lige knap 100.000 kroner i direkte omsætning. Fint nok for en test, men endnu mere interessant bliver det når vi kigger på hvor meget salg vores helpdesk har skabt som “assisterende” trafikkilde. I Google Analytics findes der en ratio for hvor meget en kilde genererer som assisterende kilde vs. direkte. Her ligger vores helpdesk som absolut bedste assisterende kilde med en ratioscore som er næsten dobbelt så god som den 2. bedste.
Det vil sige at rigtig potentielle kunder har et spørgsmål, de finder vores side og får et godt svar – helt uden reklame. Det får deres øjne op for Blacksnow som shop og hvorfor ikke handle hos nogle som har hjulpet dem allerede?

Med lidt indregnet fejl, afvigelser og lignende, er mit bud følgende:

Omsætningsafkast pr. time brugt: 3500-5000 DKK
Og hey, det bliver bare ved med at give. Næste sæson ligger indholdet der også, det ranker fortsat og genererer igen omsætning. En sort snebold lavet af penge, som forventeligt bare bliver større og større…

Fu** man. Den havde vi ikke set komme.
Konklusion? Det er vist det man kalder en no-brainer. Vi tager, selvfølgelig, vores helpdesk til næste niveau. Samtidig har vi kørt samme model ud på det svenske marked: help.black-snow.se, hvor potentialet er endnu større.

Mere af din tid vil jeg ikke tage. En hurtig case om en god investering i content. Right down Mr. Saugstrup’s alley…

PS. Har jeg selv efterlignet modellen på et andet projekt? Gæt én gang på hvor inspiration til DuGlemmerDetAldrigs oplevelsesmagasin kommer fra? 😉

5 minutters opskriften: Svar på spørgsmål – svar dem med kvalitet og mere dybdegående end kunden forventer.

Vi snakkes ved!

 

Nyhedsbrev ikke-pop-up

Du er velkommen til at tilmelde dig nyhedsbrevet, selvom vi har valgt ikke at lave en pop-up.
Men du skal vide, at det er et simpelt nyhedsbrev. Det er ren tekst. Det er kort. Og det er i bund og grund bare emails, som fortæller dig om nye indlæg her på bloggen.
Hvis du er med på den, så tag eventuelt chancen og tilmeld dig hér.

Gemt under Content Marketing 22 kommentarer

22 kommentarer

Morten Vadskær 18. marts, 2015:

Er egentligt ikke i tvivl om, at det er værd at lave godt indhold. Det har det altid været. Men lige den graf der tænker jeg er meget naturligfor en ski-webshop. Altså at trafikken stiger omkring november.
Kunne være lidt sjovere at se den sammenlignet med samme periode år 1 FC* 😉

FC: Før content

Lasse Kjær 18. marts, 2015:

Hej Morten,

Tak for din kommentar.

Grafen er for helpdesk-sitet alene – det vil sige udelukkende trafik på det projekt. Det får jeg lige Anders til at tydeliggøre. Du opfattede det som samlet trafik på shoppen, ikk?

Mikael Rieck 18. marts, 2015:

Rigtig fint case.

Tænkte lidt det samme som Morten. Når først indlæg var skrevet i november 2013, så kunne grafen godt have vist hele den periode. Ingen tvivl om at vinteren bringer mere trafik end sommeren.

Uanset, så er det fedt at læse hvordan trafikken har givet ekstra omsætning. Personligt ville jeg nok vælge at måle op mod profit (tænker at det har I nok også gjort).

Tror ikke du skal være så bange for at dele denne case. Der er næppe mange konkurrenter der får taget fingeren ud og gør noget ved det 🙂

Mvh
Mikael

Morten Vadskær 18. marts, 2015:

Jo det gjorde jeg, men ændrer ikke så meget. Men tager man sådan en søgning her er det tydeligt at trafikken stiger i november. Så casen er god og fed, men grafen overrasker mig på ingen måde 🙂
http://www.google.com/trends/explore#q=skiferie&date=1%2F2014%2012m&cmpt=q&tz=
Anyway… fed case. Fedt I deler ud af den. Som Rieck skriver, så får konkurrenterne aldrig gjort noget ved det. Det var også min bekymring, da jeg begyndte at dele split-tests m.m. fra http://www.kondomaten.dk
Men konkurrenterne fik ikke gjort meget ved det alligevel. Og de der gjorde, havde nok fundet en lignende case et andet sted.

Lasse Kjær 18. marts, 2015:

Michael og Morten: Det er først nu jeg fatter hvad I mener. Min fejl. Grafen er rettet nu – er det bedre?

Tak for inputs!

Mikael Rieck 18. marts, 2015:

Meget bedre! 🙂

Lasse Kjær 18. marts, 2015:

Super, Mikael. Tak.

Du skriver tidligere “Personligt ville jeg nok vælge at måle op mod profit (tænker at det har I nok også gjort).”. Det har vi selvfølgelig, men info om dækningsbidrag holder jeg lidt tættere på kroppen 😉 Lad os sige det sådan her: marketing-spend reducerer ikke profitten i det her tilfælde = dejlig profitabelt.

Joakim Ditlev 18. marts, 2015:

Fed case! Sværere behøver det ikke at være at komme i gang med content marketing, og som du er inde på: Timeprisen bliver bare bedre med tiden – der er ingen udløbsdato på godt indhold, når først du har ramt noget folk vil ha’.

Jacob Worsøe 18. marts, 2015:

Fed case! Det er så oplagt at genbruge kundeservice mails online. Både til at trække organisk trafik, men også til at henvise til, så man ikke skal svare på de samme spørgsmål igen og igen. På ExchangeMyCoins lægger jeg spørgsmål i vores FAQ så snart det har været stillet mere end én gang: https://www.exchangemycoins.com/faq

Men det er endnu bedre at gøre som jer og skrive en lille artikel til hvert spørgsmål og lave en separat side, så de får sin egen title og meta description.

Lasse Kjær 18. marts, 2015:

Hej Joakim,

Tak! Fedt at høre det fra dig. Ja, det er nemlig dét – på alle måder en god investering som vi så bare kan blive ved med at bygge oven på.

/ Lasse

Lasse Kjær 18. marts, 2015:

Hej Jacob,

Tak! Helt enig. Modellen kan eksekveres på forskellige niveauer. Reduktion og/eller effektivitet af kundeservice er også et vigtigt aspekt, som jeg ikke lige kom på i indlægget her.

/ Lasse

Martin Sølberg 18. marts, 2015:

Super indlæg.

Har et hurtigt spørgsmål, som mange er jer kloge hoveder sikkert vil kunne hjælpe med.

Hvad vil i anbefale:

At lave købe et helt nyt domæne, hvorfra man kan linke ind til sin egen side? Eller blot oprette en sub domæne help.domæne.dk?

Tænker der er SEO fordele i begge ideer.

Lasse Kjær 19. marts, 2015:

Hej Martin,

Tak for din kommentar.

Vi valgte at lægge det på et subdomæne, men skulle jeg gøre det forfra i dag, havde jeg nok valgt at placere det som på samme domæne, altså f.eks. blacksnow.dk/help/.

Moz har faktisk lavet en god forklarin her: http://moz.com/blog/subdomains-vs-subfolders-rel-canonical-vs-301-how-to-structure-links-optimally-for-seo-whiteboard-friday

/ Lasse

Anders Skaarup 20. marts, 2015:

Hej Lasse,

Ekstrem spændende case, tusind tak for et velinformeret og veldokumenteret indlæg. Jeg er nysgerrig for at vide, om du har brugt et WordPress plugin til selve søgefunktionen og opsætningen til forslagene omkring artiklerne i har skrevet.

Håber på dit svar.

Venligst,
Anders

Lasse Kjær 20. marts, 2015:

Hej Anders,

Tak for det! Fedt at du kan bruge indlægget til noget.

Søgefunktionen er en del af det theme vi har brugt. Du kan helt sikkert finde tusindvis af gode WP themes som kan bruges til samme formål, med samme søgefunktionalitet osv.
= det er meget lidt vi har bygget “custom” på løsningen.

Håber det giver mening?

/ Lasse

Anders Skaarup 21. marts, 2015:

Hej Lasse,

Ja, med lidt søgen fandt jeg det Theme i havde anvendt, samt en masse andet.

Et SEO spørgsmål til casen, kan I ikke være bange for at Helpdesk siden med det gode content i har opbygget, kommer til at konkurrere med jeres egentlige kategorier/brand sider mv. på selve shoppen? Således I får sendt trafik til Helpdesken, og videre derhen til Shoppen, i stedet for at få noget af trafikken direkte til en given kategori/brandside – Hvor man alt andet lige kunne forvente at se en bedre konverting hos en kunde?

Venligst,
Anders

Jacob Cuculiza 22. marts, 2015:

Meget spændende case med gode resultater, og det bliver vel endnu mere spændende for jer at måle resultaterne igen om 1, 2 og 3 år. Timeprisen stiger jo bare med tiden.

Nu er vi jo alle blevet enige om, at konkurrenterne aldrig rigtig får gjort noget ved det. Så kan I dele lidt omkring freeskiing.dk, Lasse? Tidsforbrug og output? Det virker også som en spændende content marketing case. Jeg synes interstitial pop-up’en med henvisning til BlackSnow var lidt forstyrrende, men hvad siger resultaterne?

Bonusinfo: BlackSnow ser forresten super godt ud på mobil.

Lasse Kjær 23. marts, 2015:

@Anders Skaarup:

Godt spørgsmål ift. “kannibalisering” på vores shop-trafik. Det er dog ikke noget vi er særlig bange for. Der er et mindre overlap, men vi har formået at adskille det godt i de fleste tilfælde. Du skriver “Hvor man alt andet lige kunne forvente at se en bedre konverting hos en kunde”. Det er jeg ikke enig i – jeg påstår heller ikke det modsatte, men en opkvalificering af kunden via svar på spørgsmål kan måske sagtens øge chancen for konvertering i sidste ende.

/ Lasse

Lasse Kjær 23. marts, 2015:

@Jacob Cuculiza: Du har helt ret. Timelønnen bliver bare bedre og bedre. Det er fantastisk.

Freeskiing er en helt anden case. Det er faktisk et site som er bygget inden Blacksnow blev en realitet. Det gør dog ikke til en dårligere content-case – tværtimod 🙂 Jeg er ikke direkte en del af siden – det er Christian Harboe og Martin Schøber der har startet den. Det er de to gutter jeg har startet Blacksnow med. Det kan være de deler noget data der fra på et tidspunkt – det kan jeg ikke afvise 🙂

Tusind tak for din kommentar!

/ Lasse

Jakob Madsen 16. juni, 2015:

Dette er jo et helt klassisk PBN som virker rigtigt godt, og som i skriver så er det hurtigt at sætte op. Det er dog ikke altid at disse sider generer meget trafik, men de er med til at boost ens hjemmeside.

Simon Hansen 15. september, 2015:

Den timeløn vil jeg også gerne have 😀 Igang! 😀

Søren Larsen 8. april, 2016:

Super inspiration til de kommende weekendes arbejde!
Og hvis man ikke kan nå det selv, så kan det jo sagtens betale sig at hyre en freelance tekstforfatter som kan hjælpe med opgaven.

Skriv en kommentar

Email offentliggøres ikke.